Teamcoaching

Effectief samenwerken gaat niet vanzelf.

Emoties, motieven, ongeschreven regels, weerstanden, onduidelijke afspraken en uiteenlopende belangen bepalen veelal het succes van het team.

Een nieuw team gevormd (b.v. een OR, managementteam of afdelingsteam) en je wilt elkaar direct beter leren kennen? In een bestaand of nieuw team elkaars competenties zoveel mogelijk benutten? De onderlinge samenwerking optimaliseren? Onderlinge spanningen bespreken, uitspreken en accepteren? Onder leiding van een Action Learning Coach de volgende stap in de ontwikkeling van je team maken?

Wij zijn overtuigd dat teams in staat zijn zichzelf en hun prestaties te verbeteren als ze daarin op een coachende en faciliterende manier worden ondersteund. Onze vraaggestuurde action learning aanpak en de behoefte van het team staan in onze aanpak centraal. Wij hanteren daarbij de methode van ervaringsgericht leren.

Via onze zorgvuldig gekwalificeerde action learning teamcoaches verbinden we het potentieel binnen teams. Zo versnellen we het ontwikkelproces in teams en zorgen we ervoor dat teams betekenisvol gaan samenwerken aan unieke oplossingen.

Vergroot het zelf-organiserend vermogen van je team

Samen complexe vraagstukken oplossen

Samenwerking tussen collega’s aantoonbaar verbeteren

Resultaat?

We maken medewerkers bewust van de rol die zij spelen op de effectiviteit van teams en helpen ze om weer met plezier samen te werken. We zorgen voor duidelijke afspraken om de samenwerking te verbeteren. Resultaat? Meer effectiviteit, een beter werkklimaat, vertrouwen en plezier.

Action Learning aanpak

Fysieke en online bijeenkomsten

We begeleiden teams zowel fysiek als ook via onze Advanced Virtual Action Learning methode. Virtual Action Learning is een coachmethode waarin het team via o.a. online-ontmoetingen op zijn eigen acties en ervaringen terugblikt om zo het samenwerkend leren te bevorderen.

Teambuilding Botter

Botter race, versterk je team!

Op zoek naar een perfecte teambuildingsactiviteit om via action learning de teamspirit te vergroten? Stap dan met je collega’s aan boord van één van de oude botters uit Spakenburg.

Tijdens actie op het water is het bijzonder te zien hoe medewerkers of collega’s zich plotseling van een heel andere kant laten zien. De manager krijgt instructies van een medewerker en de introverte collega’s nemen opeens het voortouw.

Doel bepalen, communicatie, afspraak is afspraak, discipline, rangorde, afstemmen, luisteren en uitvoeren, elkaar vertrouwen, en plezier hebben tijdens het werk, het komt allemaal aan de orde.

Dus als je als team wel wat spirit kunt gebruiken of bij een nieuwe samenstelling van het team, is de botterrace de ideale verbindende factor. Neem zelf de touwtjes in handen en laat zien hoe je de tocht als team voor elkaar krijgt!

Met passie en plezier strijden met collega’s?

Uit de comfortzone werken aan een gezamenlijk doel?

All-in eten en drinken en 12  personen op een botter

Overeenkomsten uitdagingen werkplek?

Het varen op een botter kent vele overeenkomsten met de werkplek. Op een botter is er ook sprake van een rolverdeling, tactiek, mentaal uithoudingsvermogen, een gezamenlijk doel, concurrentie en natuurlijk teamwerk. Alleen, op een botter is de uitvoering en het resultaat direct zichtbaar.

Omdat je buiten je comfort zone moet je veel directer reageren. Er zijn geen dubbele agenda’s, niemand kan zich verschuilen of weglopen van zijn taak en iedereen blijft gecommitteerd tot in de haven. Uiteraard onder deskundige leiding van een ervaren schipper.

Contact of informatie

Meer informatie over onze teamcoach aanpak en teambuildingsactiviteit? Klik  op onderstaande link en wij nemen contact met je op,

contact

Op afstand? Blijven ontwikkelen? klik hier!