Teamcoaching en -begeleiding

Effectief samenwerken gaat niet vanzelf. Emoties, motieven, ongeschreven regels, weerstanden, onduidelijke afspraken en uiteenlopende belangen bepalen veelal het succes van het team.

Wij zijn overtuigd dat teams in staat zijn zichzelf en hun prestaties te verbeteren als ze daarin op een coachende en faciliterende manier worden ondersteund.

Onze vraaggestuurde action learning aanpak en de behoefte van het team staan bij ons centraal. Wij hanteren daarbij de methode van ervaringsgericht leren. Ontdekken, onderzoeken, ontwikkelen, opstellen en overdenken is een bewezen aanpak om de samenwerking en resultaatgerichtheid te verbeteren.

Samen ontwikkelen door uit de comfortzone te stappen.

Door het werken aan de eigen praktijkvraagstukken, respect hebben voor de leercultuur en door de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zal het team optimaal gaan samenwerken.

Resultaat?

We maken leidinggevenden bewust van de rol die zij spelen op de effectiviteit van teams en helpen medewerkers om weer met plezier samen te werken. We zorgen voor duidelijke afspraken om de samenwerking te verbeteren. Resultaat? Meer effectiviteit, een beter werkklimaat, vertrouwen en meer plezier & prestatie.

Maak het verschil met een gezamenlijke visie voor de toekomst

Actiegericht actuele en complexe organisatievraagstukken oplossen

Vaardigheden naar een hoger niveau tillen

Samenwerking tussen collega’s aantoonbaar verbeteren

Diagnose & assessments

De Action Learning Academy maakt gebruik van team-assessments en de Jung Type Index (JTI) bij onze opleidingen, trainingen en coach programma’s.

De JTI geeft inzicht in de diversiteit en persoonlijkheden binnen een team, wat onderling leidt tot meer vertrouwen, begrip en acceptatie. Onze action learning coaches zijn JTI-geaccrediteerd.

contact

Ben jij een action learner? Test hier