Advies | consultancy

Voor een organisatie-brede transitie is meer nodig dan opleidingen, trainingen en coaching. Soms is een andere interventie noodzakelijk. Wanneer je ons inschakelt komt één van onze ervaren adviseur (master -coaches) graag bij je langs om de uitdaging te bespreken.

We onderzoeken welke belemmeringen het gewenste resultaat in de weg staan en maken samen met de klant een plan op maat. Als dit plan helemaal naar wens is wordt er samen met jou een, uit de organisatie multidisciplinair, Action Learning Team gevormd. Onze werkwijze is dat we met dit team het praktijkvraagstuk onderzoeken, unieke oplossingen bedenken en borgen we betekenisvolle interventies. Als uitgangspunt maken we gebruik van Action Research.

Gecertificeerde Action Learning Coaches op de werkvloer

Multidisciplinaire aanpak, acceptatie en betrokkenheid

Gedragsverandering door bewezen principes

Action Learning Agility als resultaat

Onze unieke aanpak  vergroot de wendbaarheid van de individu, team en organisatie.

Action Learning Agility is het vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen, de wendbaarheid te vergroten en dit vervolgens toe te passen.

De vertaling van onze aanpak:  Action Learning Agility

Onze adviseurs | Action Learning Coaches

Onze ervaren Action Learning Coaches adviseren over complexe vraagstukken op het gebied van organisatie en leiderschap.. Ze hebben als coach ruime ervaring met transities en zijn specialist op het gebied van organisatie-inrichting, teamontwikkeling, HR en verandermanagement.

Geen kant-en klare oplossing

De kracht van onze aanpak kenmerkt zich doordat wij niet werken met een kant-en-klare oplossing. Afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk werken wij in co-creatie samen met de klant, de adviseur en de Action Learning Coach en creëren we een passend leertraject. Alleen zo komen we tot het unieke oplossingen met het beste rendement voor de klant.

De bewezen principes

Er is veel onderzoek gedaan naar gedragsverandering en naar de elementen die daarbij een rol spelen. Onderstaande uitgangspunten zijn in onze aanpak geborgd.

  • Persoonlijk doel en motivatie
  • Werkplek en uitdagende momenten
  • Ritme en haalbare stappen
  • Ondersteuning leerbehoefte door technologie
  • Anderen betrekken
  • Meten & reflecteren

Maatwerk

Tijdens onze maatwerk trajecten maken we gebruik van verschillende bewezen innovatieve leervormen en betekenisvolle interventies. Naast klassikale bijeenkomsten maken we gebruik van online leren, werkplekbegeleiding en persoonlijke coaching. Afhankelijk van het verloop van het traject is het voor ons geen probleem andere  effectieve leervormen met een zo hoog mogelijke leertransfer in te zetten.

Borging, direct vanaf de start

Door te kiezen voor een strategie waarbij de Action Learning teams onderdeel zijn van de organisatie, wordt duurzaamheid garandeert. Omdat het eigen medewerkers zijn die niet tijdelijk op een klus zitten, maar verbonden zijn aan de organisatie, houden teams, het management en de medewerkers iemand om blijvend op terug te vallen. Dit leidt tot een betere verankering van de nieuwe (leer)cultuur en manier van werken in de organisatie.

Gratis adviesgesprek

In een persoonlijk adviesgesprek is er volledige aandacht voor jou en de ontwikkelvraag. Samen formuleren we je behoefte zo scherp mogelijk zodat je weet welke aanpak van de Action Learning Academy het best bij jou past.

Neem hier contact op

Op afstand? Blijven ontwikkelen? klik hier!