Virtual Campus | Online Business School

Het startte met de vraag….. Hoe kunnen we leren zo toegankelijk mogelijk maken? Een Virtual Campus inrichten was het antwoord. Het combineert de voordelen van een klassikale training of coaching met de technologische mogelijkheden die de 21e eeuw ons biedt.

Virtual Classroom

Ook hebben we een eigen Virtual Classroom. Hierbij hebben wij de mogelijkheid de lessen, bijeenkomsten of coaching virtueel, dus op afstand, te organiseren. Dit geeft de flexibiliteit om te kiezen vanaf waar de deelnemers de training volgen, kantoor, thuis, een hotel of zelfs vanuit hun bed! Via audio, chat, webcam en het delen van het scherm kunnen de trainer en studenten met elkaar communiceren. Zelfs werken in kleine groepen is mogelijk via virtuele break-out sessies.

Op afstand maar wel interactief

Met Virtual Classroom bereiken we grote groepen medewerkers zonder dat ze fysiek bij elkaar hoeven te komen. Een unieke leervorm die verder gaat dan het geven van een online presentatie. Een bewezen didactisch format, op afstand maar wel interactief.

Uitermate geschikt om een brainstormsessie, korte training of workshop binnen een organisatie of als inspiratiesessie voor een event. We bieden Virtual Classroom dus aan als een los product, maar het is ook een waardevol gebleken onderdeel van onze bestaande opleidingen, training en coaching.

Voorbereiden Virtual Classroom 

Dit heb je nodig als je wilt deelnemen aan een virtuele training:

  • Toegang tot een laptop, tablet of computer met een webcam
  • Een stabiele internetverbinding
  • Een goede koptelefoon met microfoon
  • Bij voorkeur Google Chrome

We zetten Virtual Classroom bijvoorbeeld in voor:

Training, workshop, informatie- of inspiratiesessie

Wil je een online training, workshop of inspiratiesessie volgen, met presentaties, video’s en waarbij deelnemers vragen kunnen stellen, met elkaar in discussie kunnen gaan of individueel of in subgroepen opdrachten uitwerken en inzetten van meerkeuzevragen of polls? Dat kan middels Virtual Classroom.

Voorbeeld: Bij onze eigen Advanced Virtual Action Learning workshop gaan we met deelnemers aan de slag om het leerlandschap van de eigen organisatie of team in kaart te brengen. Deelnemers werken opdrachten individueel of in subgroepen uit en delen hun bevindingen in de groep.

De voordelen zijn:

Flexibel (niet plaatsgebonden). Zowel een training volgen als een training geven is in een virtual classroom bijna overal ter wereld mogelijk. Het enige dat je nodig hebt is een computer en goede internetverbinding.

Kostenbesparing. Virtual Classroom is enorm kostenbesparend, omdat er geen fysieke ruimte nodig is, geen locatie- en reiskosten. Daarnaast hoeven er geen hotels geboekt te worden, want de training kan overal plaatsvinden.

Betrokkenheid en interactie. Door onze trainingsopzet en ondersteunend virtual leersysteem ontstaat meer betrokkenheid, focus en interactie.

Samenwerking. Het is bij een training of leertraject belangrijk als je mensen hebt waarmee je kunt samenwerken. Niet iedereen kan altijd overal bij zijn of zit met de afstand. Maar via Virtual Classroom kan iedereen samen komen, samen werken. en samen leren.

Opname. Is een deelnemer afwezig? Virtual Classroom biedt de mogelijkheid de training op te nemen. Zo missen deelnemers niets en kan iemand als dat gewenst is, de training altijd nog een keer bekijken. De opname kan ook gebruikt worden als training on-demand.

De beste leerervaring. Virtual Classroom is een perfecte basis voor blended training: een combinatie van zelfstudie, klassikale bijeenkomsten en korte virtuele sessies om te focussen op het toepassen van theorie in de praktijk.

Wat maakt onze Virtual training zo goed? 

  • Ervaren trainers zorgen voor een hoge mate van interactie met de deelnemers
  • Vraaggestuurd, dus ruimte om vragen te stellen over de praktijksituaties van de deelnemers
  • Afstemming van verschillende leerstijlen en van en met elkaar leren.

Voor organisaties

Organisaties zijn continu op zoek zijn naar andere manieren om opleiden en trainen. Flexibel, effectief, op de werkplek en ook steeds vaker buiten werktijd. Live online trainen in een Virtual Classroom is voor veel organisaties een geweldige en betaalbare oplossing. Onze online workshops zijn maatwerk en verbonden met de organisatiestrategie of een ontwikkelthema?

  • Goed in te zetten als een medewerker al gebruik maakt van een online leerprogramma en er behoefte is aan begeleiding en verdieping.
  • De vaardigheid trainen die past bij de persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers hebben de keuze uit verschillende online workshops onder begeleiding van een e-moderator.
  • Verhogen van de leertransfer? Voorbereiding en opdrachten zijn optioneel via ons online leersysteem Virtual Campus. We regelen de inrichting van de tool en leren deelnemers er mee te werken.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Voor meer informatie of advies

Klassikaal of op afstand leren via Virtual Classroom? klik hier!