Over ons.

Wij zijn een bijzonder opleidingsinstituut dat organisaties en hun mensen helpt om het beste uit zichzelf te halen.

Onze inspiratie

Wij faciliteren organisaties, teams en medewerkers hun verborgen potentieel te ontdekken, betekenisvol samen te werken en de prestaties aantoonbaar te verbeteren.

Onze belofte

We brengen via het teammanagement de visie en strategie tot leven en brengen leren naar de werkplek, ontwikkelen leiderschap op ieder niveau, verbeteren samenwerking en creëren waarde voor organisaties, klanten en medewerkers.

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie Action Learning is dat je werkt  vanuit je eigen leerbehoefte en met actuele vraagstukken uit de praktijk. Het maakt je bewust van je eigen functioneren, leert je de juiste vragen te stellen, te luisteren naar anderen en gezamenlijk met je mede-cursisten mogelijkheden tot verbeteren te ontdekken. Hierdoor ontstaat een continue koppeling tussen theorie en praktijk. Het komt het er in de kern op neer dat als je direct toepast wat je hebt geleerd, je pas écht leert.

Geen theorie examens maar je maakt praktische opdrachten met relevante onderwerpen in ​je eigen organisatie. Je acties leveren een concrete bijdrage aan het ​behalen van de doelstellingen van je afdeling en organisatie.

Actieve leerhouding

Action learning vraagt om een actieve leerhouding van alle deelnemers. Voor elk studieonderdeel stel je leerdoelen op en formuleer je ambities. Zo worden de programma’s maatwerk en ervaar je direct toegevoegde waarde van de opleiding of training.

Wij kiezen voor een combinatie van bijeenkomsten, online-leren en individuele begeleiding. Dat zorgt voor een maximaal leerrendement. Maar de regie ligt bij jou.

Intake opleiding, training of coaching

Voorafgaand aan de opleiding of training of coaching vindt een online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen en aandachtspunten in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer je action learning opdrachten verdiepen door rekening te houden met je achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Online leeromgeving

Voorafgaand aan de opleiding of training krijg je toegang tot de interactieve leeromgeving E-Campus. Een interactieve online leeromgeving met up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Resultaat:

  • verbindt de organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling
  • versterkt leren en presteren
  • lost complexe problemen op
  • optimaliseert het teamwork en faciliteert zelfsturende teams
  • zorgt voor blijvende cultuurverandering in organisaties
  • verbetert aantoonbaar de leertransfer naar passend gedrag
  • borgt Life Long Learning

Incompany & maatwerk

Veel organisaties zetten groepstrainingen in om hun personeel collectief bij te scholen en nieuwe kennis, gedrag en/of vaardigheden te optimaliseren. De belangrijkste reden is dat het collectief trainen van een  team, afdeling of groep vaak als beste leeroplossing wordt gezien voor het oplossen/invullen van bedrijfsspecifieke uitdagingen.

Een incompany training, ook wel inhouse training of bedrijfstraining, is een training die binnen jouw organisatie plaatsvindt. Hebben meerdere collega’s in jouw organisatie dezelfde leervraag? Dan is een incompany training zeer geschikt. We stellen bovendien unieke trainingsprogramma’s samen op basis van specifieke leerwensen en –doelen. Zie ook ons EMORA Leiderschapsprogramma

Rendement: hoge ROI/E (return on investment/education)

Onze deelnemers claimen zelf dat de investering van de training of opleiding door de organisatie gemakkelijk zijn 5 tot 10 keer zijn terugverdiend. Een aantal van hen spreekt zelfs over rendementen van tienduizerden meer.

Niet alleen geweldig voor de werkgeve, maar ook voor de deelnemer die met zijn opleiding enerzijds persoonlijke groei doormaakt en ansderzijds bijdraagt aan het rendement van zijn team en organisatie . Een echte win-win situatie.

Meer weten of advies

Ben jij een action learner? Test hier