• 3 februari 2020
 • 3 dagen
 • Hilversum
 • € 1.395,00 excl. BTW en arrangementskosten
HIER INSCHRIJVEN Praktisch Leidinggeven

Actiegericht Leiderschap

Door de steeds veranderende omstandigheden is het noodzakelijk dat je de organisatie- én persoonlijke doelstellingen in goede harmonie met de eigen medewerkers realiseert. Je succes hangt dus sterk af van je persoonlijk optreden. 

Deze training bied je de kans om de grip op je leidinggevende functie te verstevigen, je team effectiever te laten samenwerken en een betere gesprekspartner voor de organisatie te worden. Er is veel aandacht voor je persoonlijke situatie en leidinggevende capaciteiten. Door deze persoonsgerichte aanpak ontwikkel je cruciale vaardigheden en verbeter je doelgericht je persoonlijke stijl van leidinggeven.

De volgende vragen komen aan de orde: Hoe geef je leiding aan een team? Hoe creëer je draagvlak? Hoe stel je het ideale team samen? Op welke manier voer je coachings- en functioneringsgesprekken?

Je wordt effectiever in je rol als (beginnend) leidinggevende en je krijgt handvatten aangereikt om je coachings- en leiderschapsvaardigheden nog beter in te zetten.

Reflecteer met gelijkgestemden op leiderschap

Ga aan de slag met jezelf, je potentiële krachtbronnen en blokkades

Kom bewuster en krachtiger in het leven te staan

Resultaat

 • Je kent de verschillende rollen, stijlen van leidinggeven en leert ze toepassen
 • Je ontwikkelt leidinggevende capaciteiten waardoor je veel steviger staat in je rol
 • Je kent de principes van team- en individueel gericht leidinggeven
 • Je beschikt over de juiste communicatieve, sociale en interventie vaardigheden om de doelen met succes te bereiken
 • Je leert medewerkers door action learning coaching te motiveren
 • Je krijgt inzicht in de eigen vaardigheden, valkuilen en rol als leidinggevende
 • Je weet om te gaan met lastige situaties, emoties en conflicten
 • Je wordt een betere gesprekspartner voor het management

Na de training bent je in staat om het verantwoordelijkheidsgevoel van de medewerkers door action learning te stimuleren, zodat je leiderschap en probleemoplossend vermogen van het team toeneemt.

Doelgroep en vooropleiding

Je bent (aankomend) leidinggevende en wilt alle benodigde rollen en vaardigheden van het leidinggeven onder de knie krijgen, om zo je effectiviteit te vergroten. Deelnemers aan de training hebben functies zoals coördinator, ploegleider, voorman, teamleider, groepsleider, uitvoerder, chef, projectleider, etc. Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het ALA certificaat ‘Actiegericht Leiderschap’.

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie Action Learning is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met actuele vraagstukken uit de praktijk.

Deze praktijkgerichte training wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving (up-to-date studiemateriaal, praktijkopdrachten, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, tests en filmpjes). Meer weten over onze studiewijze  Lees hier meer

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management- of leiderschapsontwikkel traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Contact of informatie

Ben jij een action learner? Test hier