• 23 maart 2021
 • 3 dagen
 • regio Hilversum
 • € 1.495,00 BTW-vrij.
  Zie investering.
HIER INSCHRIJVEN Creative Leadership Practitioner

Creatief leiderschap Practitioner

Een succesformule met Actieleren, Lean & Design Thinking

Kennismaken met alle aspecten van deze innovatieversneller? Werken aan je eigen praktijkvraagstukken? Met de opgedane kennis en tools een Design Thinking-traject begeleiden in je organisatie of team begeleiden?

Steeds vaker worden we geconfronteerd met vraagstukken die een open, dynamisch en complex karakter hebben. Zowel in de profit als non-profitsector. Vraagstukken als de aanleg van nieuwe snelwegen, vernieuwend onderwijs, het werven van talent, veranderende behoeftes van patiënten, uitdagingen op het gebied van vergrijzing of het versnellen van een start-up of scale-up.

Met een ander perspectief kijken, samenwerken en uit de context stappen met altijd de belanghebbenden in het oog. Design Thinking helpt helpt tot relevante, originele en creatieve oplossingen te komen.

De training Creative Leadership Practitioner helpt je om actiegericht complexe vraagstukken op te lossen en gelijktijdig het innovatieve vermogen van het team en organisatie te vergroten.

Vergroot jouw wendbaarheid als creatief leider

Sociale innovatie, hoge praktische waarde en originele oplossingen

Action Learning als uniek trainingsconcept

Ontwikkelproces

Met deze inspirerende training zet je een goede stap om een bewezen creatieve proces in je organisatie te introduceren, het innovatieve vermogen van je team te verhogen en jezelf daarmee te versterken als professional. Ook krijgt je van ons de laatste wetenschappelijke inzichten over het ontketenen van creativiteit en ontvangt je praktische handvatten om de methode in uw eigen werkomgeving toe te passen.

Deze creatieve training doorloopt de 5 fasen van Design Thinking: Empathy, Design, Ideate, Prototype en Test. Je volgt daarbij het Action Learning proces: ontdekken, onderzoeken, ontwikkelen, opstellen en overdenken.

Door zelf te werken met de verschillende tools en methodieken aan de hand van een concrete case kan je het geleerde direct toepassen in de praktijk. Action Learning pur sang.

Van een heldere probleemdefinitie naar een tastbaar prototype

Leer de kenmerken van een goed design thinking-team.

Erken het belang van empathie in het design thinking-proces.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die op een creatieve en snelle manier de innovatiekracht in de organisatie wil verhogen, producten of diensten willen innoveren, behoefte heeft aan praktische handvatten en methoden of om creativiteit meer ruimte te geven in zijn team.

Na afloop van ben je in staat

 • om met een andere mindset en perspectief naar uitdagingen te kijken.
 • op basis van het hoofdthema ontwerpvraagstukken te (her)formuleren.
 • de ontwerpprincipes van Design Thinking toepassen
 • empathie te creëren voor de klant, medewerkers en collega’s
 • innovatiekracht te verhogen en procesverbeteringen te realiseren
 • de creativiteit en het rendement van de medewerkers te verbeteren
 • het onderlinge vertrouwen en creativiteit in teams te bevorderen
 • een breed scala aan technieken in te zetten om van idee tot uitvoering te komen

Online leerplatform (Virtual Campus)

De Action Learning Academy heeft een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals een virtual classroom, online coaching, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Certificaat 

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je van ons het certificaat ‘Creative Leadership Practitioner’.

Vervolgopleiding

Na het succesvol afronden van deze training kun je je verder ontwikkelen als Creative Leader. Bekijk ook de vervolgopleiding Certified Creative Leadership. Lees hier meer

Registerleraar

Deze training is opgenomen in het Registerleraar onder nummer: 00501-03280

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als maatwerk traject. Dit programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk aangeboden worden.

Contact/informatie