• 8 februari 2021
 • 2 dagen
 • Regio Amersfoort
 • € 995,00 BTW vrij.
  Zie investering.
 • / 9,0
hier inschrijven

De kracht van het vragenstellen

Problemen zijn (onverwachte) situaties die voorkomen dat het gewenste resultaat ontstaat of juist zorgen voor een ongewenst resultaat. Problemen kun je ook ‘praktijkvraagstuk’, ‘kans’ of ‘uitdaging’ noemen. Het gaat erom dat je deze situaties herkent, ze niet negeert en er zeker niet voor wegloopt.

Wanneer een traditionele aanpak tekortschiet heb je creativiteit nodig. Of het nu gaat om persoonlijke frustraties, een team- of organisatievraagstuk. Het vraagt altijd creatieve vaardigheden om tot gedragen oplossingen te komen.

Vragen stellen doorbreken barrières … en zijn een krachtige manier om contact te maken met leidinggevenden, collega’s of klanten. Opnieuw leren om geweldige vragen te stellen kan leuk zijn.

Creativiteit door vragenstellen 

Door praktijkvraagstukken vanuit verschillende perspectieven te onderzoeken ben je in staat om unieke oplossingen te vinden die je écht van het probleem afhelpen. Daarbij maak je gebruik van lopen vragen stellen,  creatief denken en creatieve technieken. Door gestructureerd  met elkaar te definiëren wat het probleem is, en wat wel en niet bij het probleem hoort, breng je focus aan voor het creatieve proces in het vinden van een briljante oplossing.

Diepgaand problemen onderzoeken, effectieve vragen stellen en unieke oplossingen bedenken creëren vertrouwen, geven informatie én werken aan goede relaties. Spreekt je dit aan, dan is deze actiegerichte training zeker iets voor jou.

Efficiënt en plezierig leren door offline en online leervormen

Veel interactie met de trainer en de deelnemers onderling.

Je competenties staan centraal, je leert werken volgens beproefde methodes

Na afloop van ben je in staat om

 • vragenderwijs en zonder oordeel sturing te geven aan gesprekken en creatieve werkvormen
 • de verschillende vraagstijlen (open vragen, gesloten vragen, suggestieve vragen, verkennende vragen, probleemoplossende vragen, evaluerende vragen, etc.) in de praktijk toe te passen
 • met argumenten aan te sluiten bij het verhaal van de ander
 • te luisteren, samen te vatten en door te vragen (LSD)
 • geaccepteerd feedback vragen, geven en ontvangen
 • het meedenken te reduceren en de verantwoordelijkheid bij de ander te laten
 • creatief problemen op te lossen
 • een betere gesprekspartner te zijn

Doelgroep en vooropleiding

Deze training is bedoeld voor iedereen die, zonder zelf oordelend of adviserend bezig te zijn, zich wil bekwamen in het creatief oplossen van problemen, de kracht van het vragen stellen, meer diepgang in gesprekken willen aanbrengen en nog creatiever worden in het samen werken aan gedragen oplossingen. Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons de ALA het certificaat ‘De kracht van het vragenstellen’.

Online leerplatform (Virtual Campus)

De Action Learning Academy heeft een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals een virtual classroom, online coaching, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie Action Learning is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met actuele vraagstukken uit de praktijk.

Deze praktijkgerichte training wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving (up-to-date studiemateriaal, praktijkopdrachten, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, tests en filmpjes). Meer weten over onze studiewijze  Lees hier meer

Registerleraar

Deze training is opgenomen in het Registerleraar onder nummer: 00401-03568

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.