• 5 april 2019
 • 2 dagen
 • Hilversum
 • € 1.095,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
DIRECT INSCHRIJVEN

Duurzaam Inzetbaar |

vitaliteit en weerbaarheid 50 plus

De razendsnel veranderende economie, de verhoging van de AOW-leeftijd, de vergrijzing en de dynamische arbeidsmarkt maken het noodzakelijk dat zowel organisaties als medewerkers wendbaarder moeten worden. Door deze snel veranderende omstandigheden, toename van de complexiteit en onzekerheid worden er steeds hogere eisen aan de medewerkers en leidinggevenden gesteld.

Dit leidt tot een toename van druk en soms tot gezondheidsproblemen. Het wordt lastiger om stress te reduceren en bestaat er meer en meer de behoefte om afstand te kunnen nemen van de dagelijkse hectiek. Herken je dit?

 • Hoe kan ik ‘nee’ zeggen zonder dat er wordt getwijfeld aan mijn betrokkenheid en competentie?
 • Waarom blijft mijn hoofd zo ‘vol’ en slaap ik slecht?
 • Waarom ben ik soms zo snel geïrriteerd en hoe kan ik hiermee omgaan?
 • Hoe krijg ik meer balans tussen inspanning en ontspanning zowel voor werk als privé?

Vanaf 50 Plus breekt er een nieuwe levensfase voor je aan en er verandert het nodige in je (werkende) leven. Tijdens de training wissel je ervaringen uit met leeftijdsgenoten en  ontdek je ook nieuwe mogelijkheden om vitaler, wendbaarder en (nog) succesvoller te zijn in je leven. Je leert de factoren kennen die je balans in werk en privé beïnvloeden. Daarnaast onderzoek je je eigen drijfveren en wordt je bewuster van je persoonlijke gedragsstijl.

Resultaat is een betere balans wat tot meer (werk)plezier en uiteindelijk tot betere effectiviteit van de individuele professional maar ook van de organisatie als geheel leidt.

In dit krachtige ontwikkelprogramma wordt de veerkracht, vitaliteit en energie van iedere deelnemer versterkt. Daarnaast biedt deze training ook handvatten voor het toepassen van je nieuwe persoonlijke zienswijze in de dagelijkse context. Met deze training behoud je plezier in je werk, wordt je mentaal weerbaarder en blijf je duurzaam inzetbaar.

Resultaat

 • Je ziet mogelijkheden je ambities vorm te geven in deze levensfase
 • Je maakt optimaal gebruik van je ervaring en capaciteiten
 • Je voelt je meer verantwoordelijk voor het werk, collega’s en eigen gezondheid
 • Je weet ook tijdens veranderingen hoe je plezier in je werk kunt behouden
 • Je houdt je mentale energie op peil

In deze interactieve training zal de nadruk liggen op doen. Korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met praktijkgerichte oefeningen. De opgedane vaardigheden kunnen direct in de eigen praktijk toegepast worden. Je krijgt nieuwe inzichten in hoe je na je 50ste duurzaam inzetbaar blijft.

Doelgroep

Deze training is uitermate geschikt voor iedereen die rond de 50 jaar of ouder is en zijn kwaliteiten, kennis en ervaring optimaal wil benutten.

Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Intake training

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen en aandachtspunten in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer je action learning opdrachten verdiepen door rekening te houden met je achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het Action Learning Academy certificaat ‘Duurzame Inzetbaarheid’.

Action Learning

Action learning wordt extra gestimuleerd door praktijkvraagstukken centraal te laten staan. Een open en kritische houding ten opzichte van jezelf bepaalt voor een belangrijk deel de effectiviteit en het succes van de training.

Tijdens de bijeenkomsten wissel je praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof en je leervragen en doelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte praktijkopdrachten en oefeningen die je van de docent ontvangt.

Action learning opdracht: je maakt een actieplan. Op de laatste trainingsdag worden deze plannen besproken en ontvang je van de trainer en medecursisten praktische tips en persoonlijke adviezen.

Online leeromgeving/E-Campus

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Deelnemers kunnen leren wanneer en waar ze willen en kunnen specifieke competenties verder aanscherpen. Door ons virtuele netwerk wisselen conceptueel leren en action learning elkaar moeiteloos af.

De e-campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Meer informatie of contact

Ben jij een action learner?