• 7 februari 2019
 • 2 dagen
 • Hilversum
 • € 1.095,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
HIER INSCHRIJVEN

Feedback geven en ontvangen

Je hebt moeite met het gedrag van collega’s, maar durft het niet bespreekbaar te maken. Je bent zelf het onderwerp van kritiek, wat vaak leidt tot misverstanden, gedoe en/of irritatie. Waarom wordt feedback vaak als onprettig of als een vorm van kritiek ervaren? Terwijl het vaak positief en opbouwend is bedoeld.

In deze training leer je op een natuurlijke wijze feedback geven en ontvangen, waardoor het onderdeel wordt van jezelf, je relaties met anderen en de wijze van samenwerken op de werkvloer. Je leert omgaan met emoties en gevoelens die een rol spelen bij het geven en ontvangen van feedback.

In deze praktijkgerichte training komen onder leiding van een expert de benodigde kennis en professionele vaardigheden aan bod, waarmee u op een effectieve wijze feedback kunt geven en ontvangen. Door een persoonsgerichte aanpak ontwikkel je cruciale vaardigheden en verbeter je doelgericht je wijze van feedback geven en nemen.

Vind jij het moeilijk om feedback te geven of kun je niet goed met ontvangen feedback omgaan? Dan is dit de juiste training voor jou.

Resultaat

 • Je beschikt over de juiste communicatieve, sociale en interventievaardigheden om je boodschap duidelijk en respectvol verwoorden
 • Jouw feedback wordt door anderen geaccepteerd
 • Je bent in staat een sfeer te creëren die feedback geven makkelijker maakt
 • Je kunt feedback formuleren volgens de juiste communicatieregels
 • Je kunt omgaan met het ontvangen van feedback zonder in discussie te gaan
 • Je weet om te gaan met reacties van anderen, lastige situaties en conflicten
 • Je hebt inzicht in belemmerende en helpende gedachten bij feedback geven en ontvangen
 • Je wordt een betere gesprekspartner

In deze interactieve training zal de nadruk liggen op doen. Korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met praktijkgerichte oefeningen. De opgedane vaardigheden kunnen direct in de eigen praktijk toegepast worden. Theorie wordt alleen aangeboden in relatie tot de toe te passen vaardigheden en gedrag.

Doelgroep en vooropleiding

Deze training is uitermate geschikt voor iedereen die zijn of haar feedbackvaardigheden wil verbeteren in het constructief bespreekbaar maken van gedrag in samenwerkingsrelaties en die meer uit de samenwerking wil halen door open en transparant te communiceren.

Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Intake training

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen en aandachtspunten in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer je action learning opdrachten verdiepen door rekening te houden met je achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het Action Learning Academy certificaat ‘Feedback geven en ontvangen’.

Action Learning

Action learning wordt extra gestimuleerd door praktijkvraagstukken centraal te laten staan. Een open en kritische houding ten opzichte van jezelf bepaalt voor een belangrijk deel de effectiviteit en het succes van de training.

Tijdens de bijeenkomsten wissel je praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof en je leervragen en doelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte praktijkopdrachten en oefeningen die je van de docent ontvangt.

Action learning opdracht: je maakt een actieplan. Op de laatste trainingsdag worden deze plannen besproken en ontvang je van de trainer en medecursisten praktische tips en persoonlijke adviezen.

Online leeromgeving/E-Campus

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Deelnemers kunnen leren wanneer en waar ze willen en kunnen specifieke competenties verder aanscherpen. Door ons virtuele netwerk wisselen conceptueel leren en action learning elkaar moeiteloos af.

De e-campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

 

Meer informatie of contact

Ben jij een action learner?