• 14 oktober 2019
  • 3 dagen
  • Hilversum
  • € 1.395,00 excl. BTW en arrangementskosten
NU AANMELDEN VOOR Financieel Management

Financieel inzicht voor niet-financiële managers

Neem je beslissingen waarbij financiën een doorslaggevende rol kunnen spelen? Wordt je steeds vaker ‘afgerekend’ op basis van financiële resultaten van jouw business unit, afdeling of team? Wil je een gelijkwaardige partner zijn in gesprekken met financiële specialisten?

Als leidinggevende, manager of ondernemer bent u geen financieel specialist. Toch wilt u de jaarrekening kunnen lezen en analyseren, en deze vertalen naar operationeel bedrijfsbeleid.  Na deze cursus Financieel management voor non-financials heeft u snel kijk op de financiële positie van uw organisatie en neemt u beslissingen met meer vertrouwen

Leidinggevenden, medewerkers en professionals krijgen steeds vaker te maken met financiële vraagstukken.Om een jaarrekening te kunnen lezen, te analyseren en te vertalen naar operationeel bedrijfsbeleid vraagt om praktische en direct toepasbare kennis op dit gebied. De inzichten die je tijdens deze training verwerft, past je direct toe in je dagelijkse werk.

Leren sturen van cijfers naar operationeel bedrijfsbeleid?

Een betere gesprekspartner worden?

Dan is deze waardevolle training uitstekend geschikt. Op een toegankelijke wijze maak je kennis met de basisaspecten van financiën en breng je je kwaliteiten en inzichten op het financiële vakgebied naar een hoger niveau.

Resultaat

  • Je ontwikkelt je (basis)kennis en inzichten op het financiële vakgebied naar een hoger niveau
  • Je krijgt inzicht in cijfermatige overzichten zoals balans en resultatenrekening, financiële ratio’s, budgetten, begrotingen en jaarrekeningen.
  • Je leert financiële informatie te ordenen op zo’n manier dat onderbouwde beslissingen genomen kunnen worden.
  • Je kunt in het proces feedback-loops inbouwen, waardoor er aantoonbaar verbeteringen op die voorspellingen worden gerealiseerd.
  • Je ontdekt hoe je betere budgetten en financiële prognoses kunt opstellen voor afdeling/team.
  • Je kunt ‘bijsturen’ bij (dreigende) budgetoverschrijding.
  • Je wordt een betere gesprekspartner voor uw financiële collega’s en medewerkers.

Voor wie?

Afgestemd op niet-financieel geschoolde leidinggevenden, managers of ondernemers die hun financieel inzicht willen verbeteren. Specifieke financiële voorkennis is niet noodzakelijk. Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het Action Learning Academy certificaat ‘Financieel Management voor niet-financiële managers’.

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie Action Learning is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met actuele vraagstukken uit de praktijk.

Deze praktijkgerichte training wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving (up-to-date studiemateriaal, praktijkopdrachten, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, tests en filmpjes). Meer weten over onze studiewijze  Lees hier meer

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Contact/informatie

Hier inschrijven

Ben jij een action learner? Test hier