• 14 oktober 2019
  • 3 dagen
  • Hilversum
  • € 1.495,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
NU AANMELDEN VOOR Financieel Management DATA FINANCIEEL MANAGEMENT

Financieel inzicht voor niet-financiële managers

Ben je ook een leidinggevende of professional aan wie steeds hogere eisen worden gesteld? Neem je beslissingen waarbij financiën een doorslaggevende rol kunnen spelen? Wordt je steeds vaker ‘afgerekend’ op basis van financiële resultaten van jouw business unit, afdeling of team? Wil je een gelijkwaardige partner zijn in gesprekken met financiële specialisten?

Als leidinggevende, manager of ondernemer bent u geen financieel specialist. Toch wilt u de jaarrekening kunnen lezen en analyseren, en deze vertalen naar operationeel bedrijfsbeleid.  Na deze cursus Financieel management voor non-financials heeft u snel kijk op de financiële positie van uw organisatie en neemt u beslissingen met meer vertrouwen

Leidinggevenden, medewerkers en professionals krijgen steeds vaker te maken met financiële vraagstukken.Om een jaarrekening te kunnen lezen, te analyseren en te vertalen naar operationeel bedrijfsbeleid vraagt om praktische en direct toepasbare kennis op dit gebied. De inzichten die je tijdens deze training verwerft, past je direct toe in je dagelijkse werk.

Leren sturen van cijfers naar operationeel bedrijfsbeleid?

Een betere gesprekspartner worden?

Dan is deze waardevolle training uitstekend geschikt. Op een toegankelijke wijze maak je kennis met de basisaspecten van financiën en breng je je kwaliteiten en inzichten op het financiële vakgebied naar een hoger niveau.

Resultaat

  • Je ontwikkelt je (basis)kennis en inzichten op het financiële vakgebied naar een hoger niveau
  • Je krijgt inzicht in cijfermatige overzichten zoals balans en resultatenrekening, financiële ratio’s, budgetten, begrotingen en jaarrekeningen.
  • Je leert financiële informatie te ordenen op zo’n manier dat onderbouwde beslissingen genomen kunnen worden.
  • Je kunt in het proces feedback-loops inbouwen, waardoor er aantoonbaar verbeteringen op die voorspellingen worden gerealiseerd.
  • Je ontdekt hoe je betere budgetten en financiële prognoses kunt opstellen voor afdeling/team.
  • Je kunt ‘bijsturen’ bij (dreigende) budgetoverschrijding.
  • Je wordt een betere gesprekspartner voor uw financiële collega’s en medewerkers.

Doelgroep

Afgestemd op niet-financieel geschoolde leidinggevenden, managers of ondernemers die hun financieel inzicht willen verbeteren. Specifieke financiële voorkennis is niet noodzakelijk

Vooropleiding

Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HBO werk- en denkniveau gewenst.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het Action Learning Academy certificaat ‘Financieel Management voor niet-financiële managers’.

Intake training

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen en aandachtspunten in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer je action learning opdrachten verdiepen door rekening te houden met je achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Action Learning

Action learning wordt extra gestimuleerd door praktijkvraagstukken centraal te laten staan. Een open en kritische houding ten opzichte van jezelf bepaalt voor een belangrijk deel de effectiviteit en het succes van de training.

Tijdens de bijeenkomsten wissel je praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof en je leervragen en doelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte praktijkopdrachten en oefeningen die je van de docent ontvangt.

Action learning opdracht: je maakt een actieplan. Op de laatste trainingsdag worden deze plannen besproken en ontvang je van de trainer en medecursisten praktische tips en persoonlijke adviezen. 

Online leeromgeving/E-Campus

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Deelnemers kunnen leren wanneer en waar ze willen en kunnen specifieke competenties verder aanscherpen. Door ons virtuele netwerk wisselen conceptueel leren en action learning elkaar moeiteloos af.

De e-campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Contact/informatie

Hier inschrijven

Ben jij een action learner? Test hier