• 3 februari 2020
 • 3 dagen
 • Hilversum
 • € 1.395,00 excl. BTW en arrangementskosten
HIER INSCHRIJVEN Leidinggeven aan Professionals

Leidinggeven aan Professionals

Geef je leiding aan inhoudelijke, deskundige, talentvolle en (eigen)wijze medewerkers? En werken zij zelfstandig en soms buiten je gezichtsveld? Dan is deze training zeer geschikt voor jou.

Professionals hebben vaak nog meer kennis van zaken dan jij, maar tegelijkertijd ben jij wel verantwoordelijk voor het resultaat. In hoeverre moet je je nu wel of niet met het proces of de inhoud bemoeien? En hoe ga je om met eventuele weerstand?

In deze praktijkgerichte training ontwikkel je alle vaardigheden om op motiverende wijze leiding te geven aan professionals en hen tot uitstekende prestaties te brengen.

Leer effectief leidinggeven aan (eigenwijze) professionals middels de leermethode  action learning. Samenwerken aan heldere doelen staat daarbij centraal, zodat jij én jouw medewerkers meer ruimte, begrip en passie voelen.

balans vinden tussen sturen en ruimte laten voor professionele vrijheid.

de principes van zelfsturing integreren op de werkplek

Resultaat

 • Je bent in staat effectief leiding te geven aan een team van professionals
 • Je beschikt over de juiste communicatieve, sociale en interventievaardigheden om met het team de doelen te behalen
 • Je kent de principes van zelfsturende teams en weet hier richting aan te geven
 • Je leert leiding te geven vanuit een persoonlijke visie op coaching en leiderschap
 • Je kent de factoren die de interactie met professionals beïnvloeden
 • Je bent in staat om op effectieve wijze te communiceren met je medewerkers
 • Je verwerft inzicht in je eigen vaardigheden en valkuilen in je rol als leidinggevende
 • Je kent de principes van team- en individueel gericht leidinggeven
 • Je weet om te gaan met lastige situaties, emoties en conflicten
 • Je wordt een betere gesprekspartner voor het management en professionals

Tijdens deze training leer je beter begrijpen wat een professional nodig heeft om vanuit passie te werken. Je vergroot daarnaast je zichtbaarheid en versterkt jouw leiderschap. Belangrijk hierbij is dat je ontdekt wat jouw kracht, kwaliteiten en valkuilen zijn als leider. In deze training leer je van en met elkaar. Je verdiept je leidinggevende vaardigheden. waarbij de context van je eigen werk daarbij het uitgangspunt is.

Doelgroep en vooropleiding

Leidinggevenden, managers, teamleiders, projectleiders en scrummasters. Je bent (aankomend) leidinggevende en wilt alle benodigde rollen en vaardigheden van het leidinggeven aan professionals onder de knie krijgen, om zo je effectiviteit richting het management en professionals te vergroten.
Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het ALA certificaat ‘Leidinggeven aan Professionals’.

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie Action Learning is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met actuele vraagstukken uit de praktijk.

Deze praktijkgerichte training wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving (up-to-date studiemateriaal, praktijkopdrachten, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, tests en filmpjes). Meer weten over onze studiewijze  Lees hier meer

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management- of leiderschapsontwikkel traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Contact of informatie

Ben jij een action learner? Test hier