• 16 januari 2020
  • 2 dagen
  • Hilversum
  • € 995,00 excl. BTW en arrangementskosten
HIER INSCHRIJVEN Lean Leiderschap

Lean Leiderschap

Een praktijkgerichte training om te leren hoe je jezelf, medewerkers of klanten kan ontwikkelen en coachen met als doel efficiëntere processen, betere prestaties, samenwerking en meer plezier op de werkvloer. Lean & Action Learning, een succesformule.

Lean is een bewezen projectaanpak die succesvol bij organisaties wordt toegepast. Tijdens deze training leert je als leider hoe je de bedrijfsprocessen in de organisatie continu systematisch met het team kunt verbeteren. Je wordt bekend met het officiële lean denken en leert de systematische onderzoekstechniek Six Sigma aan.

Een zoektocht naar oorzaken van verspillingen in de organisatie zijn onderdeel van deze praktische training. Je maakt de processen meetbaar en interpreteert de procesprestaties. Vervolgens ga je aan de slag met het opstellen van een verbeterplan.

Je ontwikkelt leiderschapsvaardigheden om als ambassadeur de Lean-methode in de organisatie te borgen en leert hoe je een leiderschapsteam ontwikkelt.

Vergroot jouw wendbaarheid als leider

Leren op basis van combinaties van vaardigheden en kennis, met hoge praktische waarde en rendement

Action Learning als uniek trainingsconcept

LEAN & Action Learning

Het beste uit twee werelden verenigen. Lean: effectiever, efficiënter en sneller werken. Veel ratio, maar de emotie dan? Probleemanalyse, acceptatie, commitment en dialoog dan is Action Learning de methode die de bovenstroom (ratio) met de onderstroom (emotie) verbindt.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de Lean Six Sigma-methode toepast of wil toepassen en die zijn/haar leiderschapskwaliteiten wil verbinden met teamontwikkeling, de dagelijkse bedrijfsvoering en de wens om de medewerkers in de organisatie continue verbetering van werkprocessen te realiseren.

Na afloop van ben je in staat

  • leiding te geven aan een continu veranderende organisatie
  • verspillingen aantoonbaar te elimineren en procesverbeteringen te realiseren
  • de effectiviteit en het rendement van de medewerkers te verbeteren
  • als bron van inspiratie lean en continu verbeteren in de mindset van medewerkers te verankeren
  • het onderlinge vertrouwen in teams te bevorderen
  • je eigen leiderschapsontwikkeling vorm te geven

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie Action Learning is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met actuele vraagstukken uit de praktijk.

Deze praktijkgerichte training wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving (up-to-date studiemateriaal, praktijkopdrachten, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, tests en filmpjes). Meer weten over onze studiewijze  Lees hier meer

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je de ALA het certificaat ‘Lean Leiderschap’.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangebode

Contact/informatie

 

Ben jij een action learner? Test hier