• 25 juni 2019
  • 2 dagen
  • Hilversum
  • € 1.095,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
HIER INSCHRIJVEN Lean Leiderschap

Lean Leiderschap

Een praktijkgerichte training om te leren hoe je jezelf, medewerkers of klanten kan ontwikkelen en coachen met als doel efficiëntere processen, betere prestaties, samenwerking en meer plezier op de werkvloer. Lean & Action Learning, een succesformule.

Lean is een bewezen projectaanpak die succesvol bij organisaties wordt toegepast. Tijdens deze training leert je als leider hoe je de bedrijfsprocessen in de organisatie continu systematisch met het team kunt verbeteren. Je wordt bekend met het officiële lean denken en leert de systematische onderzoekstechniek Six Sigma aan.

Een zoektocht naar oorzaken van verspillingen in de organisatie zijn onderdeel van deze praktische training. Je maakt de processen meetbaar en interpreteert de procesprestaties. Vervolgens ga je aan de slag met het opstellen van een verbeterplan.

Je ontwikkelt leiderschapsvaardigheden om als ambassadeur de Lean-methode in de organisatie te borgen en leert hoe je een leiderschapsteam ontwikkelt.

Lean & Action Learning

Het beste uit twee werelden verenigen. Lean: effectiever, efficiënter en sneller werken. Veel ratio, maar de emotie dan? Probleemanalyse, acceptatie, commitment en dialoog dan is Action Learning de methode die de bovenstroom (ratio) met de onderstroom (emotie) verbindt.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de Lean Six Sigma-methode toepast of wil toepassen en die zijn/haar leiderschapskwaliteiten wil verbinden met teamontwikkeling, de dagelijkse bedrijfsvoering en de wens om de medewerkers in de organisatie continue verbetering van werkprocessen te realiseren.

Na afloop van ben je in staat

  • leiding te geven aan een continu veranderende organisatie
  • verspillingen aantoonbaar te elimineren en procesverbeteringen te realiseren
  • de effectiviteit en het rendement van de medewerkers te verbeteren
  • als bron van inspiratie lean en continu verbeteren in de mindset van medewerkers te verankeren
  • het onderlinge vertrouwen in teams te bevorderen
  • je eigen leiderschapsontwikkeling vorm te geven

Aanpak

Ontwikkelen gaat echt niet vanzelf. De training Lean Leiderschap omvat een mix van methoden en instrumenten waarmee je groeiproces maximaal wordt ondersteunt. Natuurlijk kleur je dit proces zelf in met persoonlijke leerdoelen en functionele leerdoelen vanuit de eigen werkpraktijk.

Intake training

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke/online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer aansluiting zoeken met je achtergrond, leerdoelen, praktijkvraagstukken, opdrachten en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Studiewijze action learning

Action Learning wordt extra gestimuleerd door praktijkvraagstukken centraal te laten staan. Een open en kritische houding ten opzichte van jezelf bepaalt voor een belangrijk deel de effectiviteit en het succes van de training.

Tijdens de bijeenkomsten wissel je praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof en je leervragen en doelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte opdrachten en oefeningen die je van de docent ontvangt.

Action learning opdracht: je maakt een actieplan. Op de laatste trainingsdag worden deze plannen besproken en ontvang je van de trainer en medecursisten praktische tips en persoonlijke adviezen.

Groepsgrootte | De maximale groepsgrootte van 14 deelnemers draagt bij aan een veilige sfeer en biedt veel ruimte om ervaringen uit te wisselen en waardevolle discussies te voeren.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het Action Learning Academy certificaat ‘Lean Leiderschap’.

Online leeromgeving (E-Campus)

De ALA heeft een moderne online leeromgeving. Deelnemers kunnen leren wanneer en waar ze willen en kunnen specifieke competenties verder aanscherpen. Door ons virtuele netwerk wisselen conceptueel leren en action learning elkaar moeiteloos af.

De E-Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangebode

Contact/informatie

 

Ben jij een action learner? Test hier