• 6 maart 2021
 • 5 dagen en coaching
 • regio Hilversum
 • € 2.495,00 BTW-vrij. Zie investering.
NU AANMELDEN VOOR Toekomstbestendig leiderschap

Toekomstbestendig Leiderschap 

Ontwikkel unieke leiderschapsvaardigheden en word een krachtig leider

Krachtige leiders staan voor de belangrijke opdracht om na te denken over hoe zij zelf en hun medewerkers optimaal kunnen leren met het oog op de complexe en onvoorspelbare ontwikkelingen in de 21e eeuw.

Welk leiderschap past in de VUCA-wereld? Hoe ga je om met belemmerende overtuigingen, eigenaarschap, beïnvloeding, veiligheid en motivatie?

Krachtige leiders zijn geen dominante autocraten, maar persoonlijkheden die stevig in hun schoenen staan, maar tegelijk ook sociaal zijn, goed kunnen luisteren en zorgdragen voor impact.

Taakgericht, relatiegericht, veranderingsgericht en psychologische inzichten

Door de leermethode Actieleren worden nieuwe inzichten vertaald naar toekomstbestendige vaardigheden van de leidinggevende. Je wordt uitgedaagd om nieuwsgierig, creatief, daadkrachtig en ondernemend te zijn. Dé manier om het zelfsturend, zelflerend en probleemplossend vermogen van medewerkers te stimuleren.

Resultaat

 • Je kunt je eigen team-, afdeling of beleidsplan analyseren, weet deze aan te scherpen en verbeteringen door te voeren op de bovenstroom (ratio) en de onderstroom (emotie).
 • Je weet strategische beslissingen inspirerend te vertalen naar de werkvloer
 • Je bent je bewust van de mindsets die bevorderend dan wel belemmerend zijn om Krachtig Leiderschap na te streven
 • Je ontwikkelt toekomstbestendige vaardigheden zoals feedback vragen, geven en ontvangen, dialoog aangaan, luisteren en reflecteren.
 • Je bent als leider in staat een Actieleer-klimaat te creëren waarin het eigen leren, het leren van de organisatie en of het team wordt bevorderd
 • Je hebt kennis, inzicht en vaardigheid om probleemoplossende vermogens toe te passen in continu veranderende omstandigheden en belangen stakeholders
 • Je inspireert je medewerkers om het beste van zichzelf te geven
 • Je invloed groeit doordat je mensen en processen in beweging krijgt

Doelgroep

Deze opleiding is uitermate geschikt voor (aankomend) leidinggevenden, managers, MT-leden, ondernemers, schoolleiders, projectleiders, accountmanagers, etc. Om te in te kunnen schrijven voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HBO werk- en denkniveau gewenst.

Online leerplatform (Virtual Campus)

De Action Learning Academy heeft een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals een virtual classroom, online coaching, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Aanpak Actieleren

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leermethode Actieleren is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Merk je dat oude gewoontes ongemerkt weer binnen sluipen en wil je de eerder opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten. Zij delen nieuwe inzichten, ervaringen en leerwensen en geven praktische handvatten mee om deze te verbinden en te borgen aan de dagelijkse praktijk.

Praktijkopdracht & certificaat

De deelnemers werken gedurende de opleiding aan integrale praktijkopdracht, waarin de opgedane kennis en inzichten toepast worden op de organisatie. Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je van ons het certificaat Krachtig Leiderschap.

Herregistratie Schoolleidersregister PO

Aanvraag loopt voor de thema’s Kennis & Kwaliteitsontwikkeling, Toekomstbestendig Onderwijs en In Relatie staan met de Omgeving. Binnenkort meer