• 6 juni 2019
 • 3- daagse training
 • Regio Utrecht
 • € 1.495,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
 • / 9,5
NU AANMELDEN VOOR leidinggeven aan verandering DATA LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING

Leidinggeven aan verandering

Veranderingen vragen tijd en energie van medewerkers en kunnen tot onrust en onzekerheid leiden. Je staat voor de uitdaging om veranderingen effectief en professioneel te leiden en het team op een goede manier te coachen. De balans tussen het logisch en betekenisvol communiceren en veranderen staat in deze training centraal.

Worstel je met de vragen die een belangrijke rol spelen tijdens veranderprocessen? Hoe communiceer ik op zo’n manier dat medewerkers ook daadwerkelijk meegaan? Hoe kan ik een veranderproces succesvol laten verlopen en zo het team en de organisatie naar een hoger plan tillen? Wat betekent dit voor mijn persoonlijke ontwikkeling en mentale weerbaarheid?

Voor een succesvolle implementatie van veranderingen zul je draagvlak moeten creëren. Je speelt hierin een doorslaggevende rol. Vaardigheden zoals motiveren, betekenisvol communiceren, inspireren en het creëren van noodzaak, zijn hierbij van groot belang.

Na afloop van de training ben je in staat verandertrajecten succesvol te vertalen naar de werkvloer. Je weet door action learning het probleemoplossend en -verandervermogen van de organisatie en/of het team te verhogen en ben je een betere gesprekspartner voor je collega’s, medewerkers en/of het hoger management.

Resultaat 

 • Je leert om te gaan met weerstand van je medewerkers en weet draagvlak te creëren.
 • Je bent in staat effectieve interventies te ontwikkelen om de cultuur, de motivatie en het vertrouwen te versterken.
 • Je ontwikkelt je rol als veranderaar
 • Je bent in staat om de veranderbereidheid en verandercapaciteit van de organisatie/het team te vergroten.
 • Je bent in staat op professionele en inspirerende wijze leiding te geven aan de veranderprocessen.
 • Je hebt inzicht in de rol van communicatie bij veranderprocessen
 • Je bent in staat om een concreet veranderplan op te stellen.

Doelgroep 

Deze training is geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in het succesvol faciliteren van veranderingen.

Vooropleiding

Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HBO werk- en denkniveau gewenst.

Intake training

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen en aandachtspunten in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer je action learning opdrachten verdiepen door rekening te houden met je achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het Action Learning Academy certificaat ‘Leidinggeven aan Verandering’.

Action Learning

Action learning wordt extra gestimuleerd door praktijkvraagstukken centraal te laten staan. Een open en kritische houding ten opzichte van jezelf bepaalt voor een belangrijk deel de effectiviteit en het succes van de training.

Tijdens de bijeenkomsten wissel je praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof en je leervragen en doelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte praktijkopdrachten en oefeningen die je van de docent ontvangt.

Action learning opdracht: je maakt een veranderplan met aandacht voor de organisatie- en persoonlijke ontwikkeling. Op de laatste trainingsdag worden deze plannen besproken en ontvang je van de trainer en medecursisten praktische tips en persoonlijke adviezen. 

Online leeromgeving/E-Campus

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Deelnemers kunnen leren wanneer en waar ze willen en kunnen specifieke competenties verder aanscherpen. Door ons virtuele netwerk wisselen conceptueel leren en action learning elkaar moeiteloos af.

De e-campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Herregistratie Schoolleidersregister POSRPO_vignet_kleur_herregistratie

De leergang ‘Leidinggeven aan verandering’ is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Het programma is als formeel aanbod opgenomen in het Schoolleidersregister PO bij het thema: “Leidinggeven aan verandering’ (volledig thema).

Hier inschrijven

Ben jij een action learner? Test hier