• 26 oktober 2020
 • 4 bijeenkomsten
 • regio Hilversum
 • € 1.895,00 BTW-vrij.
  Zie investering.
 • / 9,0
NU AANMELDEN VOOR Praktisch Leidinggeven

Praktisch Leidinggeven 

Heb je of ambieer je een leidinggevende of coördinerende functie? Vraag je je af hoe medewerkers worden gemotiveerd? Wil je direct aan de slag met allerlei aspecten van management, coachen en leidinggeven?

De operationeel leidinggevende speelt een belangrijke rol in het functioneren van organisatie als geheel en wordt er van je verwacht dat je de strategie weet te vertalen naar concrete acties op de werkvloer

Betere resultaten door het verbinden van doelen, prestaties en gedrag

Ontwikkelen manager, coach en leiderschapsrol

Action Learning als uniek trainingsconcept

In deze veelzijdige training worden alle facetten van het operationeel management behandeld. Je ontwikkelt leiderschap, krijgt kennis van de processen, cultuur, bedrijfsvoering, teamontwikkeling en je gaat praktisch aan de slag met deze inzichten.

Kortom, een onderscheidende training voor (aankomend) leidinggevenden waar je op een uitdagende manier, onder leiding van praktijkdocenten, met de onderwerpen bezig bent die er toe doen én waarbij je tegelijk praktijkvraagstukken oplost. Boter bij de vis.

Resultaat 

 • Je krijgt meer bedrijfskundige kennis t.a.v. strategie, bedrijfsvoering en HR op de werkplek
 • je eigen plaats als teamleider in de organisatie en het team schetsen
 • Je ontwikkelt de rollen van leider, manager en coach
 • Je leert de onderstroom, zoals emoties, verwachtingen, ongeschreven regels, etc. herkennen
 • Je beschikt over de juiste communicatieve- en managementvaardigheden om je doelen te bereiken
 • Je weet succesfactoren voor teams in kaart te brengen
 • Je kunt effectief omgaan met conflict- en onderhandelingssituaties
 • Je bent in staat om verschillende veranderingsprocessen en beïnvloedingstechnieken te benoemen
 • Je wordt een betere gesprekspartner voor collega’s en medewerkers

Doelgroep en vooropleiding

Je bent op zoek naar een brede, maar praktijkgerichte training en wil je verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven en managementvaardigheden. Op dit moment geef je leiding aan een team of je gaat dat in de toekomst doen. Of je nu als teamleider, coördinator of afdelingsmanager werkt: deze training maakt van jou een excellente operationeel manager.

Inzet en motivatie zijn echter de belangrijkste voorwaarden om toegelaten te worden tot deze training. De training biedt je een uitstekende voorbereiding op een eventueel vervolg naar de post-HBO opleiding Certified Manager. Lees hier meer

Aanpak Actieleren

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leermethode Actieleren is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Merk je dat oude gewoontes ongemerkt weer binnen sluipen en wil je de eerder opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten. Zij delen nieuwe inzichten, ervaringen en leerwensen en geven praktische handvatten mee om deze te verbinden en te borgen aan de dagelijkse praktijk.

Online leerplatform (Virtual Campus)

De Action Learning Academy heeft een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals een virtual classroom, online coaching, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Certificaat 

De training wordt afgerond met een praktische eindopdracht. Na een succesvolle afronding ontvang je van de Action Learning Academy het zeer gewaardeerde certificaat ‘Praktisch Leidinggeven’.

Incompany 

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de opleidingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

CONTACT

Klassikaal of op afstand leren via Virtual Classroom? klik hier!