• 16 september 2019
 • 3 dagen
 • Hilversum
 • € 1.395,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
HIER INSCHRIJVEN Praktisch Leidinggeven

Praktisch Leidinggeven

de training voor operationeel- en praktisch leidinggevenden

Door de steeds veranderende omstandigheden is het noodzakelijk dat je de organisatie- én persoonlijke doelstellingen in goede harmonie met de eigen medewerkers realiseert. Je succes hangt dus sterk af van je persoonlijk optreden. 

De training Praktisch leidinggeven bied je de kans om de grip op de leidinggevende functie te verstevigen, je team effectiever te laten samenwerken en een betere gesprekspartner voor de organisatie te worden.

Actiegerichte aanpak

In deze praktijkgerichte training komen onder leiding van een expert de benodigde kennis en professionele vaardigheden aan bod, waarmee je op een effectieve wijze leiding kunt geven. In de training is er veel aandacht voor je persoonlijke situatie en leidinggevende capaciteiten, en beschikt over instrumenten om je functioneren optimaal in te vullen. Door deze persoons- en actiegerichte aanpak ontwikkel je cruciale vaardigheden en verbeter je doelgericht je persoonlijke stijl van leidinggeven.

De volgende vragen komen aan de orde: Hoe geef je leiding aan een team? Hoe creëer je draagvlak voor ideeën? Hoe formuleer je teamdoelstellingen? Hoe stel je het ideale team samen? Op welke manier voer je coachings- en functioneringsgesprekken?

Resultaat

 • Je kent de verschillende rollen, stijlen van leidinggeven en leert ze toepassen
 • Je ontwikkelt leidinggevende capaciteiten waardoor je veel steviger staat in je rol
 • Je kent de principes van team- en individueel gericht leidinggeven
 • Je beschikt over de juiste communicatieve, sociale en interventie vaardigheden om de doelen met succes te bereiken
 • Je leert medewerkers door action learning coaching te motiveren
 • Je krijgt inzicht in de eigen vaardigheden, valkuilen en rol als leidinggevende
 • Je weet om te gaan met lastige situaties, emoties en conflicten
 • Je wordt een betere gesprekspartner voor het management

Na de training bent je in staat om het verantwoordelijkheidsgevoel van de medewerkers door action learning te stimuleren, zodat je leiderschap en probleemoplossend vermogen van het team toeneemt.

Doelgroep en vooropleiding

Je bent (aankomend) leidinggevende en wilt alle benodigde rollen en vaardigheden van het leidinggeven onder de knie krijgen, om zo je effectiviteit te vergroten. Deelnemers aan de training hebben functies zoals coördinator, ploegleider, voorman, teamleider, groepsleider, uitvoerder, chef, projectleider, etc. Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Intake training

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen en aandachtspunten in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer je action learning opdrachten verdiepen door rekening te houden met je achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het Action Learning Academy certificaat ‘Praktisch Leidinggeven’.

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie action learning is dat deelnemers werken vanuit hun eigen leerbehoefte en praktijkvraagstukken. Het maakt deelnemers bewust van hun eigen functioneren, leert hen de juiste vragen te stellen en mogelijkheden tot verbeteren te ontdekken. Hierdoor ontstaat een continue koppeling tussen theorie en praktijk.

Geen theorie examens, maar men maakt praktische en relevante opdrachten in de eigen organisatie en de acties leveren een concrete bijdrage aan het bedrijfsresultaat. Het komt het er in de kern op neer dat als je direct toepast wat je hebt geleerd, je pas écht leert.

Action learning vraagt om een actieve leerhouding. Voor elk studieonderdeel stel je leerdoelen op en formuleer je ambities. Zo worden de programma’s maatwerk en krijgt elke deelnemer direct invloed op de toegevoegde waarde van de opleiding of training.

Action learning opdracht: je maakt een persoonlijk actieplan. Op de laatste trainingsdag worden deze plannen besproken en ontvang je van de trainer en medecursisten praktische tips en persoonlijke adviezen.

Online leeromgeving/E-Campus

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Deelnemers kunnen leren wanneer en waar ze willen en kunnen specifieke competenties verder aanscherpen. Door ons virtuele netwerk wisselen conceptueel leren en action learning elkaar moeiteloos af.

De e-campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management- of leiderschapsontwikkel traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Contact of informatie

Ben jij een action learner? Test hier