• 10 september 2019
 • 3 dagen
 • Hilversum
 • € 1.495,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
Nu aanmelden voor Praktische psychologie DATA PRAKTISCHE PSYCHOLOGIE

Praktische psychologie 

Op welke manier ontwikkelt een mens zich? Waarom reageren mensen verschillend in dezelfde situatie? Hoe krijg je meer inzicht in het gedrag van mensen? En wil je weten waarom het gewenste gedrag soms niet tot stand komt? Vragen waar in de psychologie antwoorden op te vinden zijn. Je maakt kennis met de uitgangspunten van de praktische psychologie en leert de toepassingsgebieden hiervan kennen. Ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen, hoe dit tot stand komt en hoe je hier zelf effectiever op kunt inspelen?

In deze 3-daagse training leer je jezelf en de mensen om je heen beter begrijpen. Gedachten, gevoelens en gedrag worden vanuit de basisprincipes van de psychologie op een praktische en interactieve manier inzichtelijk gemaakt. je vergroot je zelfbewustzijn, motivatie en leert effectiever te handelen.

Resultaat

 • Je vergroot je kennis en inzicht in het vakgebied van de psychologie en de principes van samenwerken.
 • Je leert je eigen gedrag en dat van anderen te verklaren aan de hand van psychologische kennis
 • Je krijgt meer inzicht in hoe iemands persoonlijkheid gevormd wordt
 • Je bent je meer bewust van de wisselwerking tussen gedachten en gevoel op gedrag
 • Je begrijpt de beweegredenen en de motieven van anderen
 • Je bent in staat het gedrag van de ander beter te voorspellen en daardoor effectiever te handelen
 • Je bent in staat gedrag van mensen in organisaties te observeren, te analyseren en te beïnvloeden
 • Je bent in staat om in situaties van verzuim, weerstand, conflicten en verandering een verbinding te maken met alle stakeholders in het veld.
 • Je leert vanuit vertrouwen leiding te geven aan groepsprocessen.

Doelgroep en vooropleiding

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met psychologie. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een MBO-/HBO werk- en denkniveau gewenst.

Intake training

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen en aandachtspunten in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer je action learning opdrachten verdiepen door rekening te houden met je achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het Action Learning Academy certificaat ‘Praktische Psychologie’.

Action Learning

Action learning wordt extra gestimuleerd door praktijkvraagstukken centraal te laten staan. Een open en kritische houding ten opzichte van jezelf bepaalt voor een belangrijk deel de effectiviteit en het succes van de training.

Tijdens de bijeenkomsten wissel je praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof en je leervragen en doelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte praktijkopdrachten en oefeningen die je van de docent ontvangt.

Action learning opdracht: je maakt een persoonlijk actieplan. Op de laatste trainingsdag worden deze plannen besproken en ontvang je van de trainer en medecursisten praktische tips en persoonlijke adviezen. 

Online leeromgeving/E-Campus

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Deelnemers kunnen leren wanneer en waar ze willen en kunnen specifieke competenties verder aanscherpen. Door ons virtuele netwerk wisselen conceptueel leren en action learning elkaar moeiteloos af.

De e-campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Informatie/contact

Hier inschrijven

 

Ben jij een action learner? Test hier