• 10 september 2019
 • 3 dagen
 • Hilversum
 • € 1.395,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
Nu aanmelden voor Praktische psychologie

Praktische psychologie 

Je maakt kennis met de uitgangspunten van de praktische psychologie en leert de toepassingsgebieden hiervan kennen. Ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen, hoe dit tot stand komt en hoe je hier zelf effectiever op kunt inspelen?

Tijdens deze training leer je jezelf en de mensen om je heen beter begrijpen. Gedachten, gevoelens en gedrag worden vanuit de basisprincipes van de psychologie op een praktische en interactieve manier inzichtelijk gemaakt. je vergroot je zelfbewustzijn, motivatie en leert effectiever te handelen.

Resultaat

 • Je vergroot je kennis en inzicht in het vakgebied van de psychologie en samenwerken.
 • Je leert je eigen gedrag en dat van anderen te verklaren
 • Je bent je meer bewust van de wisselwerking tussen gedachten en gevoel op gedrag
 • Je begrijpt de beweegredenen en de motieven van anderen
 • Je kunt het gedrag van de ander beter te voorspellen en daardoor effectiever te handelen
 • Je bent in staat gedrag van mensen  te observeren, te analyseren en te beïnvloeden
 • Je begrijpt hoe om te gaan bij verzuim, weerstand, conflicten en verandering
 • Je leert vanuit vertrouwen leiderschap tonen tijdens groeps- en veranderprocessen.

Doelgroep en vooropleiding

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met psychologie. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een MBO-/HBO werk- en denkniveau gewenst.

Intake training

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen en aandachtspunten in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer je action learning opdrachten verdiepen door rekening te houden met je achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het Action Learning Academy certificaat ‘Praktische Psychologie’.

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie action learning is dat deelnemers werken vanuit hun eigen leerbehoefte en praktijkvraagstukken. Het maakt deelnemers bewust van hun eigen functioneren, leert hen de juiste vragen te stellen en mogelijkheden tot verbeteren te ontdekken. Hierdoor ontstaat een continue koppeling tussen theorie en praktijk.

Geen theorie examens, maar men maakt praktische en relevante opdrachten in de eigen organisatie en de acties leveren een concrete bijdrage aan het bedrijfsresultaat. Het komt het er in de kern op neer dat als je direct toepast wat je hebt geleerd, je pas écht leert.

Action learning vraagt om een actieve leerhouding. Voor elk studieonderdeel stel je leerdoelen op en formuleer je ambities. Zo worden de programma’s maatwerk en krijgt elke deelnemer direct invloed op de toegevoegde waarde van de opleiding of training.

Action learning opdracht: je maakt een persoonlijk actieplan. Op de laatste trainingsdag worden deze plannen besproken en ontvang je van de trainer en medecursisten praktische tips en persoonlijke adviezen.

Online leeromgeving/E-Campus

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Deelnemers kunnen leren wanneer en waar ze willen en kunnen specifieke competenties verder aanscherpen. Door ons virtuele netwerk wisselen conceptueel leren en action learning elkaar moeiteloos af.

De e-campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Informatie/contact

Hier inschrijven

 

Ben jij een action learner? Test hier