• 19 maart 2019
 • 3 DAGEN
 • HILVERSUM
 • € 1.495,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
HIER INSCHRIJVEN PROFESSIONEEL ADVISEREN

Professioneel Adviseren

Niet alleen als organisatieadviseur, maar ook als je werkzaam bent als leidinggevende, trainer, bestuurder of HRM/HRD-professional, adviseer je regelmatig op strategisch of beleidsniveau. Als je in je dagelijks werk succesvoller wilt zijn als adviseur, dan is deze inspirerende training echt iets voor jou.

De complexiteit van de organisatievraagstukken neemt toe. Om adviezen geaccepteerd te krijgen zijn het opbouwen van goede relaties een noodzakelijke vaardigheden voor iedere professional. Je leert hoe je tijdens adviesgesprekken invloed zonder macht kunt uitoefenen door beter rekening te houden met weerstand, tegenwerpingen en belangentegenstellingen.

In deze actiegerichte training werk je aan het verhogen van de vakkennis, versterken van je communicatieve vaardigheden, leer je adviezen gedragen te krijgen en constructieve relaties op te bouwen. Een uiterst boeiende training voor de hedendaagse medewerker, leidinggevende en professional.

Na afloop van ben je in staat

 • de theorie (fasen van advisering, adviesrollen, stijlen van advisering) in de praktijk toe te passen
 • een strategisch adviesgesprek op te zetten en weet je hoe je draagvlak creëert
 • optimaal gebruik te maken van je eigen kwaliteiten en die van je opdrachtgever
 • jezelf zowel verbaal als non-verbaal krachtig te positioneren en profileren
 • vertrouwen en geloofwaardigheid als adviseur op te bouwen
 • samen te werken met de opdrachtgever in een constructieve verstandhouding
 • structuur aan te brengen in je adviesgesprek en kun je omgaan met weerstand, conflicten en emoties en belangentegenstellingen
 • invloed op processen en gedrag van de anderen te vergroten, door het toepassen van verschillende beïnvloedingsstijlen en communicatievaardigheden
 • je beter te verplaatsen in de ander, luistert beter, vraagt door naar de bedoelingen van de ander als deze niet duidelijk zijn en weet je advies overtuigende te presenteren
 • een betere gesprekspartner voor je cliënten en opdrachtgevers te zijn

Doelgroep en vooropleiding

Deze training is bedoeld voor iedereen die regelmatig adviesgesprekken voert met zowel interne als externe klanten en effectiever wil communiceren als adviseur.
Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Intake training

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen en aandachtspunten in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer je action learning opdrachten verdiepen door rekening te houden met je achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het Action Learning Academy certificaat ‘Professioneel Adviseren’.

Action Learning

Action learning wordt extra gestimuleerd door praktijkvraagstukken centraal te laten staan. Een open en kritische houding ten opzichte van jezelf bepaalt voor een belangrijk deel de effectiviteit en het succes van de training.

Tijdens de bijeenkomsten wissel je praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof en je leervragen en doelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte praktijkopdrachten en oefeningen die je van de docent ontvangt.

Action learning opdracht: je maakt een actieplan. Op de laatste trainingsdag worden deze plannen besproken en ontvang je van de trainer en medecursisten praktische tips en persoonlijke adviezen.

Online leeromgeving/E-Campus

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Deelnemers kunnen leren wanneer en waar ze willen en kunnen specifieke competenties verder aanscherpen. Door ons virtuele netwerk wisselen conceptueel leren en action learning elkaar moeiteloos af.

De e-campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Meer weten of contact

 

Ben jij een action learner?