• 22 september 2020
  • 4-6 maanden
  • regio Hilversum
  • € 2.495,00
NU AANMELDEN VOOR Psychologie voor de leidinggevende

Psychologie voor de leidinggevende 

De psychologie in werk en leidinggeven

Hoe krijg je meer inzicht in het gedrag van mensen? Wil je meer weten over de psychologische wetenschap en hoe deze te verbinden aan creativiteit in het werk? Bij het samenwerken op de werkvloer speelt psychologie een belangrijke rol. 

Medewerkers begrijpen, beïnvloeden, motiveren en meekrijgen: als leidinggevende krijg je te maken met complex menselijk gedrag en teamwork. Om daar goed mee om te gaan heb je psychologische kennis en inzicht nodig.

Je vindt het daarom tijd om op zoek te gaan naar de kern van psychologie, gedragsverandering, professionele ontwikkeling en samenwerking. In deze veelzijdige opleiding op post-hbo niveau krijg je waardevolle kennis en inzichten vanuit de psychologie en weet deze toe te passen om samenwerkingen te verbeteren.

Je leert beter op teams en individuen in te spelen en brengt zo jezelf, de organisatie en/of je team naar een hoger niveau. Een logische stap dus om je als leidinggevende of professional te verdiepen in dit vakgebied.

Inzicht in organiseren vanuit psychologisch perspectief

Combineert essentiële kennis met praktische vaardigheden

Onder begeleiding van een erkend psycholoog/trainer leer je over een reeks aan facetten van het menselijk gedrag.

Resultaat 

  • Je vergroot je kennis en inzicht in het vakgebied van de psychologie
  • Je bent in staat gedrag van mensen te observeren, te analyseren en te beïnvloeden
  • Je leert de psychologische processen signaleren op verschillende organisatiegebieden
  • Je vergroot je leiderschap door de balans tussen taakgerichte en mensgerichte aspecten
  • Je leert het potentieel van je medewerkers en/of collega’s beter te benutten
  • Je bent in staat om in situaties van verzuim, weerstand, conflicten en verandering een verbinding te maken met alle stakeholders in het veld
  • Je invloed groeit doordat je mensen en processen in beweging krijgt

Doelgroep  

Deze opleiding op post-hbo niveau is uitermate geschikt voor (aankomend) leidinggevenden, schoolleiders, projectleiders, accountmanagers, etc. Om te in te kunnen schrijven voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HBO werk- en denkniveau gewenst.

Online leerplatform (Virtual Campus)

De Action Learning Academy heeft een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals een virtual classroom, online coaching, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Studiewijze Action Learning

Het programma bestaat uit interactieve gastcolleges, intensieve begeleiding, Virtual Classrooms, bedrijfsbezoeken, bijeenkomsten met topdocenten en –experts en action learning set bijeenkomsten. Vanuit een grote diversiteit aan vakgebieden en branches worden de gelouterde ervaringen gedeeld.

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie Action Learning is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met actuele vraagstukken uit de praktijk. Lees hier meer

Praktijkopdracht & diploma

De deelnemers werken gedurende de opleiding aan integrale praktijkopdracht, waarin de opgedane kennis en inzichten toepast worden op de organisatie en reflecteert je op je eigen ontwikkeling. Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je het ALA certificaat Post-HBO Psychologie voor de Leidinggevende.

Herregistratie Schoolleidersregister PO

Deze leergang is in het kader van de herregistratie dekkend bevonden bij het thema: ‘Persoonlijk Leiderschap’, bij het deelthema ‘Professionele leergemeenschap’ uit het thema: Kennis- & kwaliteitsontwikkeling. Bij de deelthema’s ‘Omgaan met verschillen als team’, ‘Omgaan met verschillen en samenwerking’ uit het thema: ‘Omgaan met verschillen’. 

Contact

Op afstand? Blijven ontwikkelen? klik hier!