• 26 november 2019
  • 6 maanden, 8 bijeenkomsten
  • Hilversum
  • €2.995,00 excl. BTW
NU AANMELDEN VOOR Psychologie voor managers

Psychologie voor de manager | post hbo

Wil je meer onderbouwde en wetenschappelijk kennis over psychologie? Hoe krijg je meer inzicht in het gedrag van mensen? Bij het samenwerken op de werkvloer speelt psychologie een belangrijke rol. 

In deze veelzijdige opleiding op post-hbo niveau krijg je waardevolle kennis en inzichten vanuit de psychologie en weet deze toe te passen om samenwerkingen te verbeteren.

Je leert beter op teams en individuen in te spelen en brengt zo jezelf, de organisatie en/of je team naar een hoger niveau. Een logische stap dus om je als leidinggevende of professional te verdiepen in dit vakgebied.

Inzicht in organiseren vanuit psychologisch perspectief

Combineert essentiële kennis met praktische vaardigheden

Resultaat 

  • Je vergroot je kennis en inzicht in het vakgebied van de psychologie
  • Je bent in staat gedrag van mensen te observeren, te analyseren en te beïnvloeden
  • Je leert de psychologische processen signaleren op verschillende organisatiegebieden
  • Je vergroot je leiderschap door de balans tussen taakgerichte en mensgerichte aspecten
  • Je leert het potentieel van je medewerkers en/of collega’s beter te benutten
  • Je bent in staat om in situaties van verzuim, weerstand, conflicten en verandering een verbinding te maken met alle stakeholders in het veld
  • Je invloed groeit doordat je mensen en processen in beweging krijgt

Doelgroep  

Deze opleiding op post-hbo niveau is opgezet voor leidinggevenden en professionals op mbo+, hbo- en academisch niveau. Je vindt het tijd om op zoek te gaan naar de kern van psychologie, gedragsverandering, professionele ontwikkeling en samenwerking.

Om te in te kunnen schrijven voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HBO werk- en denkniveau gewenst.

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie Action Learning is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met actuele vraagstukken uit de praktijk.

Deze praktijkgerichte training wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving (up-to-date studiemateriaal, praktijkopdrachten, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, tests en filmpjes). Meer weten over onze studiewijze  Lees hier meer

Praktijkopdracht & diploma

De deelnemers werken gedurende de opleiding aan integrale praktijkopdracht, waarin de opgedane kennis en inzichten toepast worden op de organisatie en reflecteert je op je eigen ontwikkeling. Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je van de Action Learning Academy het diploma Post-HBO Psychologie voor de Manager.

Herregistratie Schoolleidersregister PO

Deze leergang is in het kader van de herregistratie dekkend bevonden bij het thema: ‘Persoonlijk Leiderschap’, bij het deelthema ‘Professionele leergemeenschap’ uit het thema: Kennis- & kwaliteitsontwikkeling. Bij de deelthema’s ‘Omgaan met verschillen als team’, ‘Omgaan met verschillen en samenwerking’ uit het thema: ‘Omgaan met verschillen’. 

Contact

Ben jij een action learner? Test hier