• 14 september 2019
 • 6 maanden
 • Hilversum
 • €3.995,- vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
Nu aanmelden voor Bedrijfskunde post-HBO

Post-HBO Bedrijfskunde

Je bent op zoek naar brede bedrijfskundige kennis en inzicht. In deze opleiding leer je vanuit de missie en visie van de organisatie te kijken naar het effect op concurrenten, klanten en de positie die de organisatie in de markt inneemt.

Met de opleiding Bedrijfskunde leer je o.a. de organisatie te verbinden met de ontwikkelingen in deze snel veranderende wereld. Je leert hoe je hierop zorgvuldig inspeelt, waardoor de organisatie wendbaar, flexibel en toekomstbestendig wordt.

Je leert gemaakte plannen efficiënt te organiseren en uit te voeren. Naast kennis krijg je dus ook de interpersoonlijke vaardigheden die je in de praktijk nodig hebt om als integraal managers te kunnen opereren.

Een integrale benadering van bedrijfsvoering is de essentie van bedrijfskunde en vormt dan ook de kern van dit zeer gewaardeerde post-hbo programma. Je maakt kennis met de leermethodiek Action Learning, bedrijfskundige concepten, teamwork, leiderschap en de toepassingen ervan. Je inzicht in het functioneren van organisaties, samenwerkingen en zelfsturend vermogen wordt vergroot.

De Post-HBO Bedrijfskunde tilt je naar een hoger niveau en maakt je een beter gesprekspartner.

Combineert essentiële kennis met praktische vaardigheden

Verrijk je CV met een hoog gewaardeerd diploma

Topdocenten uit de praktijk

Deze opleiding bestaat uit 5 modules en een masterclass. De action learning aanpak van dit programma is erop gericht dat je deze uitstekend kunt combineren met werk en privé.

Resultaat

 • Je bent als bedrijfskundige in staat om vanuit een helicopterview uw organisatie te analyseren en waar nodig te optimaliseren.
 • Je hebt je bedrijfskundige kennis en ervaring naar een hoger niveau gebracht
 • Je kunt trends en ontwikkelingen signaleren en hier strategisch op inspelen
 • Je kunt de interne organisatie verbinden aan de complexe veranderingen
 • Je hebt inzicht in de effecten van action learning op bedrijfskundige vraagstukken
 • Je kunt kernproblemen binnen de organisatie herkennen en oplossen
 • Je hebt inzicht in het initiëren en implementeren van verandering en het effect op het gedrag en leiderschap van jezelf en medewerkers
 • Je kunt gedegen adviezen geven over strategische vraagstukken en bedrijfskundige processen
 • Je bent in staat om verandertrajecten te initiëren en voortgang te meten om effectief doelstellingen te realiseren
 • Je bent een betere gesprekspartner voor de stakeholders

Doelgroep

Deze post-HBO-opleiding is bedoeld voor managers, teamleiders, adviseurs, projectleiders en professionals die zich willen ontwikkelen op bedrijfskundig gebied. De Action Learning Academy stelt de volgende eisen aan de vooropleiding:

 • Minimaal MBO+/HBO denk- en werkniveau
 • Managementervaring in de praktijk

Praktijkopdracht & diploma

De deelnemers werken gedurende de opleiding aan integrale praktijkopdracht, waarin de opgedane kennis en inzichten toepast worden op de organisatie en reflecteert je op je eigen ontwikkeling. Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je van de Action Learning Academy het diploma Post-HBO Bedrijfskunde.

Studiewijze Action Learning

Onze leerfilosofie action learning stelt ons in staat om de opleidingen direct te vertalen van het leslokaal naar de werkplek. Daarbij staan praktijkvraagstukken centraal en levert het geleerde een concrete bijdrage aan het bedrijfsresultaat.

Theorieën en processen op het gebied van leiderschap, coaching en management worden behandeld en naar uw eigen praktijksituatie vertaald. De praktijkgerichte leermethode van de Action Learning Academy heeft een duidelijk doel voor ogen: medewerkers helpen om ambities te realiseren en tot werkelijk prestaties te komen op hun werkplek.

Action learning vraagt om een actieve leerhouding. Voor elk studieonderdeel stel je leerdoelen op en formuleer je ambities. Daarnaast dagen we je uit om praktijkvraagstukken op te lossen. Zo worden de programma’s maatwerk en krijgt elke deelnemer direct invloed op de toegevoegde waarde van de opleiding of training.

Doen en leren van elkaars ervaringen is een kernelement bij action learning. We communiceren open over problemen, oplossingen, mislukkingen en successen. Zo brengen we de theorie tot leven. Daarnaast stimuleren we onze deelnemers om het geleerde direct toe te passen in hun werkomgeving.

Online leeromgeving/E-CAMPUS

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken (virtual network).

De E-Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Hier inschrijven

Ben jij een action learner? Test hier