• 11 oktober 2019
 • 6-9 maanden
 • Hilversum
 • €5.995,- vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
 • / 8,5
NU AANMELDEN VOOR Certified Teammanager post-HBO BROCHURE AANVRAGEN

Management Programma

Certified Teammanager | post HBO

Als leidinggevende heb je een veelzijdige en complexe functie met verschillende verantwoordelijkheden. Je moet sterk in je schoenen staan, over voldoende vakkennis beschikken en cruciale managementvaardigheden bezitten.

De post HBO opleiding Certified Teammanager (CTM) ontwikkelt integrale managementkennis, coachings-, leiderschaps- en action learning vaardigheden. Deze zijn nodig om op strategisch/tactisch niveau je vak als leidinggevende uit te kunnen oefenen.

Complete opleiding voor managementfunctie op tactisch/strategisch niveau

Integraal management, coach en leiderschapsprogramma

Volledige post-HBO opleiding

Resultaat   

 • Je krijgt een brede bedrijfskundige kennis aangereikt van de diverse relevante vakgebieden
 • Je beheerst de stijlen van leidinggeven en weet open te communiceren
 • Je kunt de rollen van leider, coach, manager en trainer optimaal inzetten
 • Je weet je persoonlijke ambitie en die van de organisatie te verbinden
 • Je kunt strategische beslissingen inspirerend vertalen naar de werkvloer
 • Je bezit cruciale management- en coachvaardigheden
 • Je kunt realistische plannen en doelen stellen
 • Je bent een betere gesprekspartner voor het topmanagement en collega’s

Diploma en titel CTM

Als je het programma Certified Teammanager succesvol hebt afgerond ontvang je het post-hbo diploma Certified Teammanager en mag je de titel CTM achter je naam voeren.

Doelgroep en vooropleiding

Dit programma is geschikt voor iedereen in een (aankomend) leidinggevende of coördinerende functie, die zich verder wil ontwikkelen en bekwamen in het leiding geven aan team.

Om toegelaten te worden voor deze post-HBO-opleiding vragen wij minimaal HBO werk- en denkniveau. Heb je dat niet? Geen probleem, dan kun je gebruikmaken van een zelfstudieprogramma om jezelf de benodigde voorkennis eigen te maken.

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie action learning is dat deelnemers werken vanuit hun eigen leerbehoefte en praktijkvraagstukken. Het maakt deelnemers bewust van hun eigen functioneren, leert hen de juiste vragen te stellen en mogelijkheden tot verbeteren te ontdekken. Hierdoor ontstaat een continue koppeling tussen theorie en praktijk.

Geen theorie examens, maar men maakt praktische en relevante opdrachten in de eigen organisatie en de acties leveren een concrete bijdrage aan het bedrijfsresultaat. Het komt het er in de kern op neer dat als je direct toepast wat je hebt geleerd, je pas écht leert.

Action learning vraagt om een actieve leerhouding. Voor elk studieonderdeel stel je leerdoelen op en formuleer je ambities. Zo worden de programma’s maatwerk en krijgt elke deelnemer direct invloed op de toegevoegde waarde van de opleiding of training.

Het programma bestaat uit interactieve gastcolleges, bedrijfsbezoeken, bijeenkomsten met topdocenten en –experts en action learning set bijeenkomsten. Vanuit een grote diversiteit aan vakgebieden worden de gelouterde ervaringen gedeeld.

Daarnaast biedt het programma ruimte voor intervisie, werken aan praktijkvraagstukken en reflecties tussen de deelnemers onderling in zogenaamde Action Learning Sets (kleine leergroepen).

Online leeromgeving/E-CAMPUS

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken (virtual network).

De E-Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Herregistratie Schoolleidersregister PO

De leerganSRPO_vignet_kleur_herregistratieg ‘Certified Teammanager’ is in het kader van de herregistratie.gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en als formeel aanbod opgenomen voor de thema’s:

‘Persoonlijk Leiderschap’, ‘Leidinggeven aan verandering’ en bij de deelthema’s: ‘Professionele leergemeenschap’ uit het thema ‘Kennis & Kwaliteitsontwikkeling’,  ‘Organisatie van de school‘, ‘HR-beleid‘ en ‘Bedrijfsvoering, financiën en huisvesting‘, ‘Regie en Strategie‘ en de deelthema’s ‘Omgaan met verschillen als team‘ en Omgaan met verschillen en samenwerking’ uit het thema ‘Omgaan met verschillen‘.

 

Ben jij een action learner? Test hier