• 11 oktober 2019
 • 6-9 maanden
 • Hilversum
 • €5.995,- vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
 • / 8,5
NU AANMELDEN VOOR Certified Teammanager post-HBO

Certified Teammanager

post-HBO | integraal management 

Als teamleider heb je een veelzijdige en complexe functie met verschillende verantwoordelijkheden. Enerzijds het aansturen van medewerkers en anderzijds heb je de zorg voor de effectiviteit en continuïteit van je team, afdeling of organisatie. Dat vraagt veel van je. Niet alleen moet je sterk in je schoenen staan en een echte leider zijn, je moet over voldoende vakkennis beschikken en coach- en implementatie- vaardigheden bezitten.

Teammanagement is dus een vak! Een vak dat vraagt om specifieke capaciteiten en gedrag. Je vervult als teamleider/manager immers een cruciale rol bij het realiseren van de organisatie, team en individuele doelstellingen.

Bedrijfskundige kennis, management- en action learning coachvaardigheden zijn noodzakelijk om de organisatiestrategie te vertalen naar concrete acties op de werkplek. Dit vereist dat je op allerlei niveaus kan opereren.

De post HBO opleiding Certified Teammanager (CTM) ontwikkelt integrale managementkennis, coachings-, leiderschaps- en action learning vaardigheden. Deze zijn nodig om op strategisch/tactisch niveau je vak als teamleider/manager uit te kunnen oefenen.

Je bent doorgegroeid naar een leidinggevende positie en/of bent al enkele jaren als leidinggevende of professional actief. Om in jouw functie succesvol te zijn en mee te kunnen met de dynamiek binnen organisaties en teams, is het van belang dat je je breed blijft ontwikkelen.

Complete opleiding voor managementfunctie op tactisch/strategisch niveau

Integraal management, coach en leiderschapsprogramma

Volledige post-HBO opleiding

Speciaal voor die leidinggevende of professionals die vakbekwaam resultaten en kwaliteitsverbeteringen willen realiseren en teams willen ontwikkelen, heeft is de opleiding Certified Teammanager ontwikkeld.

Resultaat   

 • Je krijgt een brede bedrijfskundige kennis aangereikt van de diverse relevante vakgebieden
 • Je weet d.m.v. Action Learning het probleemoplossend vermogen en samenwerking te verhogen
 • Je beheerst de stijlen van leidinggeven, managementcommunicatie, samenwerking en conflicthantering
 • Je hebt een visie ontwikkeld op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling
 • Je kunt de rollen van leider, coach, manager en trainer optimaal inzetten
 • Je weet je persoonlijke ambitie en die van de organisatie te verbinden
 • Je kunt strategische beslissingen inspirerend vertalen naar de werkvloer door gebruik te maken van action learning methoden en technieken
 • Je bezit cruciale management- en coachvaardigheden
 • Je kunt realistische plannen en doelen stellen.
 • Je bent een betere gesprekspartner voor het topmanagement en collega’s

Diploma en titel CTM

Als je de post HBO opleiding Certified Teammanager succesvol hebt afgerond ontvang je het post-hbo diploma Certified Teammanager en mag je de titel CTM achter je naam voeren.

Doelgroep en vooropleiding

De opleiding Certified Teammanager is geschikt voor iedereen in een (aankomend) leidinggevende of coördinerende functie, die zich verder wil ontwikkelen en bekwamen in het leiding geven aan team.

Om toegelaten te worden voor deze post-HBO-opleiding vragen wij minimaal HBO werk- en denkniveau. Heb je dat niet? Geen probleem, dan kun je gebruikmaken van een zelfstudieprogramma om jezelf de benodigde voorkennis eigen te maken.

Studiewijze Action Learning

Onze leerfilosofie Action Learning stelt je in staat om de inzichten direct te vertalen van het leslokaal naar de werkplek. Daarbij staan praktijkvraagstukken centraal en levert het geleerde een concrete bijdrage aan het bedrijfsresultaat.

Theorieën en processen op het gebied van leiderschap, coaching en management worden behandeld en naar uw eigen praktijksituatie vertaald. De praktijkgerichte leermethode van de Action Learning Academy heeft een duidelijk doel voor ogen: medewerkers helpen om ambities te realiseren en tot werkelijk prestaties te komen op hun werkplek.

Action learning vraagt om een actieve leerhouding. Voor elk studieonderdeel stel je leerdoelen op en formuleer je ambities. Daarnaast dagen we je uit om praktijkvraagstukken op te lossen. Zo worden de programma’s maatwerk en krijgt elke deelnemer direct invloed op de toegevoegde waarde van de opleiding of training.

Doen en leren van elkaars ervaringen is een kernelement bij action learning. We communiceren open over problemen, oplossingen, mislukkingen en successen. Zo brengen we de theorie tot leven. Daarnaast stimuleren we onze deelnemers om het geleerde direct toe te passen in hun werkomgeving.

Online leeromgeving/E-CAMPUS

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken (virtual network).

De E-Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Herregistratie Schoolleidersregister PO

De leerganSRPO_vignet_kleur_herregistratieg ‘Certified Teammanager’ is in het kader van de herregistratie.gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en als formeel aanbod opgenomen voor de thema’s:

‘Persoonlijk Leiderschap’, ‘Leidinggeven aan verandering’ en bij de deelthema’s: ‘Professionele leergemeenschap’ uit het thema ‘Kennis & Kwaliteitsontwikkeling’,  ‘Organisatie van de school‘, ‘HR-beleid‘ en ‘Bedrijfsvoering, financiën en huisvesting‘, ‘Regie en Strategie‘ en de deelthema’s ‘Omgaan met verschillen als team‘ en Omgaan met verschillen en samenwerking’ uit het thema ‘Omgaan met verschillen‘.

 

Ben jij een action learner? Test hier