• 22 november 2018
 • 6 dagen
  iedere 2 weken
 • Hilversum
 • €2.495,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
Hier inschrijven

Lean Management | post-HBO

Niet-effectieve en inefficiënte processen? Wil je naar een organisatie die haar processen zo inricht dat deze de medewerkers de klant optimaal kunnen ondersteunen? Lean is de methode om organisaties te verbeteren door het bereiken van optimale efficiëntie met een constante kwaliteit in het aanbod voor klanten.

Het gaat om het inrichten van korte, efficiënte processen, verminderen van verspillingen en het voorkomen van ballast voor organisaties. Lean als projectaanpak is inmiddels bij veel organisaties bekend. Het vraagt echter veel meer als je Lean als managementstrategie wilt doorvoeren; Je zult dan moeten sleutelen aan het DNA van de organisatie.

Lean management & Action learning

Het beste uit twee werelden verenigen. Lean: effectiever, efficiënter en sneller werken. Veel ratio, maar de emotie dan? Probleemanalyse, acceptatie, commitment en dialoog dan is Action Learning de methode die de bovenstroom met de onderstroom verbindt.

Door maximaal te richten op de wensen van de klant met innovatieve en betrouwbare producten, korte levertijden en gemotiveerde medewerkers omarmen bedrijven continue verbeteren. Hierdoor dalen de kosten en stijgt het vertrouwen tegelijkertijd. Lean & action Learning …..dé succesformule voor nieuwe en bestaande trajecten.

Snel meedenken en samen werken in Lean Six Sigma projecten

Verdiep je theoretische kennis over procesinnovatie en Lean

Je brengt mensen in beweging door leren op de werkplek te creëren

Tijdens de training Lean Management ontdek je hoe je het bedrijfsbewustzijn stuurt richting het Lean denken. Je ontwikkelt een inspirerende visie die helpt door te dringen tot de haarvaten van de organisatie en faciliteert actiegericht leren en presteren op de werkvloer.

Resultaat

 • leiding te geven aan een continu veranderende organisatie
 • een lean six sigma verbeterproject te managen
 • een verbeterteam te faciliteren m.b.v. de action learning methode
 • de lean six sigma methode en instrumenten toe te passen
 • zelfstandig processen efficiënter en effectiever te maken
 • verspillingen te elimineren en kosten te beheersen
 • de waarde- en niet-waardetoevoegende activiteiten in kaart brengen met een waardestroomanalyse
 • lean management duurzaam te implementeren in de organisatie
 • de effectiviteit en het rendement van de medewerkers te vergroten
 • het onderlinge vertrouwen, wendbaarheid en verandervermogen in het team te verhogen

Doelgroep

Directies, managers, projectleiders, procesmanagers, procescoördinatoren, professionals, adviseurs en leidinggevenden die betrokken zijn bij verbeter- of verandertrajecten en die de ambitie hebben om Lean via een actiegerichte leermethode in de organisatie te integreren.

Studievoorbereiding 

Iedere bijeenkomst vereist ongeveer 5 tot 7 uur voorbereiding. Doordat de deelnemers werken aan praktijkvraagstukken en daarnaast Action Learning projecten in de eigen organisatie uitvoeren, valt 40% van de studiebelasting samen met de werkagenda. De theorie, vele oefeningen en praktijkopdrachten vormen een gedegen praktische basis en zorgen ervoor dat de kennis en vaardigheden direct toepasbaar zijn in uw werk.

De maximale groepsgrootte van 12-16 deelnemers draagt bij aan een veilige sfeer en biedt veel ruimte aan een optimaal leerproces, verbinding met de praktijk en waardevolle dialogen.

Studiewijze action learning

Onze leerfilosofie action learning stelt ons in staat om de opleidingen direct te vertalen van het leslokaal naar de werkplek. Daarbij staan praktijkvraagstukken centraal en levert het geleerde een concrete bijdrage aan het bedrijfsresultaat.

Theorieën en processen op het gebied van leiderschap, coaching en management worden behandeld en naar uw eigen praktijksituatie vertaald. De praktijkgerichte leermethode van de Action Learning Academy heeft een duidelijk doel voor ogen: medewerkers helpen om ambities te realiseren en tot werkelijk prestaties te komen op hun werkplek.

Action learning vraagt om een actieve leerhouding. Voor elk studieonderdeel stel je leerdoelen op en formuleer je ambities. Daarnaast dagen we je uit om praktijkvraagstukken op te lossen. Zo worden de programma’s maatwerk en krijgt elke deelnemer direct invloed op de toegevoegde waarde van de opleiding of training.

Doen en leren van elkaars ervaringen is een kernelement bij action learning. We communiceren open over problemen, oplossingen, mislukkingen en successen. Zo brengen we de theorie tot leven. Daarnaast stimuleren we onze deelnemers om het geleerde direct toe te passen in hun werkomgeving.

Online leeromgeving (E-Campus)

De ALA heeft een moderne online leeromgeving. Deelnemers kunnen leren wanneer en waar ze willen en kunnen specifieke competenties verder aanscherpen. Door ons virtuele netwerk wisselen conceptueel leren en action learning elkaar moeiteloos af.

De E-Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. 

Examenvoordeel

Mocht u onverhoopt niet slagen voor de ALA-praktijkopdracht, dan kunt u deze tegen gereduceerd tarief herkansen.

Diploma

Tijdens de opleiding schrijft u een praktijkopdracht. Op deze praktijkopdracht ontvangt u persoonlijke feedback van de ALA docent. Als u de praktijkopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvangt u het post-HBO diploma Lean Management.

Incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Contact/informatie?

Hier inschrijven

Ben jij een action learner?