• 17 september 2018
  • 6 maanden (8 dagen of 16 avonden)
  • Hilversum
  • €1.995,- vrij van BTW; excl. arrangementskosten
  • / 8,5
NU AANMELDEN VOOR Middle Management DATA MIDDLE MANAGEMENT

Middle Management

De middle manager speelt een belangrijke rol in het functioneren van organisatie als geheel. Als middle manager wordt er van je verwacht dat je de organisatiestrategie weet te vertalen naar concrete actie op de werkvloer.

Daarnaast moet je als leidinggevende zowel je teamleden kunnen coachen, ontwikkelen en motiveren. In het speelveld tussen het hoger management en de medewerkers heeft de middle manager een cruciale invloed op de kwaliteit en het succes van de organisatie.

Heb je of ambieer je een leidinggevende of coördinerende functie? Vraag je je af hoe medewerkers worden gemotiveerd? Hoe geef je leiding aan veranderingen?
Welke kennis en vaardigheden zijn van belang voor de middle manager? Wil je zes maanden lang aan de slag met allerlei aspecten van management, coachen en leidinggeven? Dit zijn enkele cruciale vragen die op middle managementniveau aan de orde komen.

In deze veelzijdige action learning opleiding worden alle facetten van middle management behandeld. Je krijgt kennis van de processen, cultuur en structuren en je gaat praktisch aan de slag met marketing en strategie. Kortom, dit is een compleet programma waar je op een uitdagende manier onder leiding van praktijkdocenten met de onderwerpen bezig bent en praktijkvraagstukken oplost.

Leermethodiek action learning

De opleiding Middle Management is een integraal management programma gebaseerd op de action learning leer- en verandermethodiek. In deze action learning opleiding Middle Management leren we je om de teamvisie te vertalen naar passend gedrag en resultaten. Daarbij staan praktijkvraagstukken centraal en levert het geleerde direct een concrete bijdrage aan het bedrijfsresultaat.

Action learning vraagt om een actieve leerhouding. Voor elk studieonderdeel stel je leerdoelen op en formuleer je ambities. Daarnaast dagen we je uit om praktijkvraagstukken op te lossen. Zo worden de programma’s maatwerk en krijgt elke deelnemer direct invloed op de toegevoegde waarde van de opleiding of training.

Doen en leren van elkaars ervaringen is een kernelement bij action learning. We communiceren open over problemen, oplossingen, mislukkingen en successen. Zo brengen we de theorie tot leven. Daarnaast stimuleren we onze deelnemers om het geleerde direct toe te passen in hun werkomgeving.

Doelgroep en vooropleiding

Deze opleiding is uitermate geschikt voor diegenen die vanuit een vakachtergrond een leidinggevende of coördinerende functie hebben (of gaan vervullen) en die zich verder willen ontwikkelen in alle aspecten van management. De opleiding wordt verzorgd op MBO-/HBO-niveau.

De Action Learning Academy stelt geen specifieke eisen aan de vooropleiding. Praktijkervaring is gewenst. Inzet en motivatie zijn echter de belangrijkste voorwaarden om toegelaten te worden tot deze opleiding. De opleiding biedt je een uitstekende voorbereiding op een eventueel vervolg naar de post-HBO opleiding Certified Teammanager.

Resultaat Middle Management

Volledige opleiding voor functie in middenkader management:

  • Je krijgt bedrijfskundige kennis t.a.v. marketing, operations, effectieve werkorganisatie, leidinggeven en HRM
  • Je heb inzicht in de rollen van leider, manager en coach.
  • Je bent in staat om je werkzaamheden en verantwoordelijkheden efficiënt en doelgericht te organiseren.
  • Je bent in staat om je rol te vervullen in relatie tot andere afdelingen, processen en disciplines.
  • Je heb inzicht in leiderschapsstijlen, communicatieprocessen, samenwerking en conflicthantering.
  • Je beschikt over de kwaliteiten en managementvaardigheden om je afdeling/team naar het gewenste resultaat te begeleiden.

Diploma

Iedere module wordt afgerond met een praktische action learning deelopdracht. In deze deelopdrachten wordt zo veel mogelijk de koppeling met de dagelijkse praktijk gelegd.

Na een succesvolle afronding van alle modules ontvang je het zeer gewaardeerde Action Learning Academy-diploma ‘Middle Management’.

Online leeromgeving/E-CAMPUS

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken (virtual network).

De E-Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Incompany Middle Management

Middle Management is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de opleidingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Ben jij een action learner?