• 7 september 2019
  • 6 maanden (10 dagen)
  • Hilversum
  • €1.995,00 vrij van BTW; incl. accommodatie- en arrangementskosten
  • / 8,5
NU AANMELDEN VOOR Operationeel Management

Operationeel Management |
HBO-niveau

Heb je of ambieer je een leidinggevende of coördinerende functie? Vraag je je af hoe medewerkers worden gemotiveerd? Wil je direct aan de slag met allerlei aspecten van management, coachen en leidinggeven?

De operationeel manager speelt een belangrijke rol in het functioneren van organisatie als geheel. Als operationeel manager wordt er van je verwacht dat je de organisatiestrategie weet te vertalen naar concrete actie op de werkvloer

Betere bedrijfresultaten door doelen aan prestaties te koppelen

Concrete praktijkvertaling door middel van praktijkopdrachten

Action Learning als uniek trainingsconcept

In deze veelzijdige opleiding worden alle facetten van operationeel management behandeld. Je krijgt kennis van de processen, cultuur en structuren en je gaat praktisch aan de slag met marketing, strategie en bedrijfsvoering en weet deze inzichten te vertalen naar de werkvloer.

Kortom, een onderscheidende opleiding voor teamleiders waar je op een uitdagende manier onder leiding van praktijkdocenten met de onderwerpen bezig bent én tegelijk praktijkvraagstukken oplost. Boter bij de vis.

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie action learning is dat deelnemers werken vanuit hun eigen leerbehoefte en praktijkvraagstukken. Het maakt deelnemers bewust van hun eigen functioneren, leert hen de juiste vragen te stellen en mogelijkheden tot verbeteren te ontdekken. Hierdoor ontstaat een continue koppeling tussen theorie en praktijk.

Geen theorie examens, maar men maakt praktische en relevante opdrachten in de eigen organisatie en de acties leveren een concrete bijdrage aan het bedrijfsresultaat. Het komt het er in de kern op neer dat als je direct toepast wat je hebt geleerd, je pas écht leert.

Action learning vraagt om een actieve leerhouding. Voor elk studieonderdeel stel je leerdoelen op en formuleer je ambities. Zo worden de programma’s maatwerk en krijgt elke deelnemer direct invloed op de toegevoegde waarde van de opleiding of training.

Doelgroep en vooropleiding

Deze opleiding is uitermate geschikt voor diegenen die vanuit een vakachtergrond een leidinggevende of coördinerende functie hebben (of gaan vervullen) en die zich verder willen ontwikkelen in alle aspecten van management. De opleiding wordt verzorgd op MBO-/HBO-niveau.

De Action Learning Academy stelt geen specifieke eisen aan de vooropleiding. Praktijkervaring is gewenst. Inzet en motivatie zijn echter de belangrijkste voorwaarden om toegelaten te worden tot deze opleiding. De opleiding biedt je een uitstekende voorbereiding op een eventueel vervolg naar de post-HBO opleiding Certified Teammanager.

Resultaat Operationeel Management

  • Je krijgt bedrijfskundige kennis t.a.v. marketing, operations, effectieve werkorganisatie, leidinggeven en HRM
  • Je heb inzicht in de rollen van leider, manager en coach.
  • Je bent in staat om je werkzaamheden en verantwoordelijkheden efficiënt en doelgericht te organiseren.
  • Je bent in staat om je rol te vervullen in relatie tot andere afdelingen, processen en disciplines.
  • Je heb inzicht in leiderschapsstijlen, communicatieprocessen, samenwerking en conflicthantering.
  • Je beschikt over de kwaliteiten en managementvaardigheden om je afdeling/team naar het gewenste resultaat te begeleiden.

Diploma

Iedere module wordt afgerond met een praktische action learning deelopdracht. In deze deelopdrachten wordt zo veel mogelijk de koppeling met de dagelijkse praktijk gelegd.

Na een succesvolle afronding van alle modules ontvang je het zeer gewaardeerde Action Learning Academy-diploma ‘Operationeel Management’.

Online leeromgeving/E-CAMPUS

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken (virtual network).

De E-Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Incompany 

Operationeel Management is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de opleidingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Hier inschrijven

Ben jij een action learner? Test hier