Investering 

Kosten: € 2.995,- excl. BTW, inclusief:

  • Leskosten (8 bijeenkomsten/dagen en online leren)
  • Literatuur/online leeromgeving
  • Praktijkopdracht

Betaalwijze: Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Accommodatie- en arrangementskosten

De ALA regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De locatie- en arrangementskosten bedragen € 37,50,- (excl. btw) per dag of € 15,50 (excl. btw) per avond.

BTW

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW. De hoogte van de BTW is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Studiebelasting 

is 168 uur, 6 EC (European Credits). De studiebelasting bestaat uit contacturen (klassikaal/groep), voorbereiding, het maken van praktijk-, reflectie-opdrachten en een eindopdracht.

Studievoorbereiding ongeveer 4-6 uur. Doordat de deelnemers werken aan praktijkvraagstukken en daarnaast Action Learning projecten in de eigen organisatie uitvoeren, valt 40% van de studiebelasting samen met de werkagenda.

Locatie: regio Hilversum

Groepsgrootte: Aantal deelnemers minimaal 6 en maximaal 12.

Annuleringsregeling

  • Langer dan 2 maanden voor de start, worden geen kosten in rekening gebracht.
  • Tussen 1 maand en 14 dagen voor de start, wordt 50% in rekening gebracht.
  • Korter dan 14 dagen voor de start, wordt 100% in rekening gebracht. Uiteraard kun je je altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Fiscale aspecten van scholing

De overheid stimuleert scholing, daarom is het zinnig om als werkgever de mogelijkheden voor belastingvermindering of tegemoetkoming voor de studiekosten te onderzoeken. Voorwaarde: de studie of opleiding is gericht op het vervullen van een beroep in de toekomst of het op peil houden van vakkennis. Vaak kunnen studiekosten als zakelijke kosten worden opgevoerd.

B.v. voor werknemers kunnen studiekosten in aftrek worden genomen bij de buitengewone lasten. Er is een drempel van € 500,- . Daarom is het misschien verstandig verschillende cursussen te combineren in één jaar. Ook reiskosten en studiemateriaal zijn in aftrek te nemen. Er is ook een maximum gesteld aan aftrekbare studiekosten per jaar van € 15.000.

Voor particulieren geldt een maximale aftrek van €15.000,- met een drempel van € 250,-. Extra kosten zoals begeleidingstijd en studieboeken zijn aftrekbaar. De Action Learning Academy is CRKBO geregistreerd en daardoor zijn de opleidingen vrijgesteld van btw. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

Ben jij een action learner? Test hier