Investering 

Kosten: € 2.995,- vrij van BTW*, All-in. De investering bestaat uit:

 • Leskosten (8 bijeenkomsten/dagen en online leren)
 • Literatuur/online leeromgeving
 • Praktijkopdracht
 • Incl. locatie- en arrangementskosten: een dagarrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee, fris, water en een uitgebreide lunch.

*De Action Learning Academy is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en daardoor is de investering vrijgesteld van btw.

Betaalwijze: Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Studiebelasting is 168 uur, 6 EC (European Credits). De studiebelasting bestaat uit contacturen (klassikaal/groep), voorbereiding, het maken van praktijk-, reflectie-opdrachten en een eindopdracht.

Studievoorbereiding ongeveer 4-6 uur. Doordat de deelnemers werken aan praktijkvraagstukken en daarnaast Action Learning projecten in de eigen organisatie uitvoeren, valt 40% van de studiebelasting samen met de werkagenda.

De dagopleiding wordt gegeven van 9.30 tot 16.30 uur en omvat 6 bijeenkomsten afgewisseld met e-learning. Je bent zo minder dagen van huis en krijgt deze blended training een vorm die aansluit op jouw werksituatie.

De gehele opleiding duurt 5 maanden. Tussen de opleidingsdagen zit een periode van drie tot vier weken. Tussentijds werk je in action learning sets aan individuele- en groepsopdrachten.

Action Learning Sets. Om je inzicht, bewustwording, vaardigheden en effectiviteit te vergroten neem je in de periode tussen de bijeenkomsten deel aan een Action Learning Set. De data, tijden en locatie hiervoor stem je onderling af. Tijdens de set-bijeenkomsten wissel je ervaringen uit en bespreek je jouw leervragen- en doelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte opdrachten en oefeningen die je van de docent ontvangt.

Ondersteuning via de E-campus, een moderne online leeromgeving: de online campus biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken:

 • Up-to-date studiemateriaal, video’s en opdrachten
 • Overal toegang, beheer portfolio, etc.
 • Leren van en met elkaar (virtual network)
 • Blended learning en action learning

Studiemateriaal
Tijdens de opleiding wordt het meest actuele studiemateriaal gebruikt.

Locatie: Hilversum/De melkfabriek

Groepsgrootte: Aantal deelnemers minimaal 6 en maximaal 12.

Diploma: Tijdens deze opleiding schrijf je action learning praktijkopdrachten. Indien je alle opdrachten met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële Action Learning Academy-certificaat: Psychologie voor Managers.

Annuleringsregeling

 • Langer dan 2 maanden voor de start, worden geen kosten in rekening gebracht.
 • Tussen 1 maand en 14 dagen voor de start, wordt 50% in rekening gebracht.
 • Korter dan 14 dagen voor de start, wordt 100% in rekening gebracht. Uiteraard kun je je altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Fiscale aspecten van scholing

De overheid stimuleert scholing, daarom is het zinnig om als werkgever de mogelijkheden voor belastingvermindering of tegemoetkoming voor de studiekosten te onderzoeken. Voorwaarde: de studie of opleiding is gericht op het vervullen van een beroep in de toekomst of het op peil houden van vakkennis. Vaak kunnen studiekosten als zakelijke kosten worden opgevoerd.

B.v. voor werknemers kunnen studiekosten in aftrek worden genomen bij de buitengewone lasten. Er is een drempel van € 500,- . Daarom is het misschien verstandig verschillende cursussen te combineren in één jaar. Ook reiskosten en studiemateriaal zijn in aftrek te nemen. Er is ook een maximum gesteld aan aftrekbare studiekosten per jaar van € 15.000.

Voor particulieren geldt een maximale aftrek van €15.000,- met een drempel van € 250,-. Extra kosten zoals begeleidingstijd en studieboeken zijn aftrekbaar. De Action Learning Academy is CRKBO geregistreerd en daardoor zijn de opleidingen vrijgesteld van btw. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

Ben jij een action learner? Test hier