• 5 maart 2018
  • 1 dag
  • Hilversum
  • € 495,- vrij van BTW; All-in
NU AANMELDEN VOOR Action Learning Lab DATA ACTION LEARNING LAB

Action Learning Lab

Pitstop

Wil je de onderlinge communicatie en samenwerking binnen je team verbeteren? Zoek je een methode om de effectiviteit van je team te verhogen en betere resultaten behalen? Deze inspirerende workshop (pitstop) geeft je handvatten en een helder beeld van de belangrijkste succesfactoren om te komen van een individuele actie, naar een collectieve prestatie.

Action Learning Lab is een introductietraining om de kracht en de voordelen van action learning te ervaren. Vergelijk het met het werken in een laboratorium: je experimenteert, ontdekt en ervaart. In een veilige omgeving krijg je nieuwe inzichten, leer je allerhande vaardigheden en word je gestimuleerd en geïnspireerd. Hier wordt de basis gelegd voor veranderingen, die je in de praktijk kunt inzetten en vergroten.

Action learning

Action Learning heeft als ambitie het leren door individueel- en groepsleren te verbeteren en te koppelen aan (team)prestaties. Action learning komt het best tot zijn recht bij complexe en urgente vraagstukken, zoals bijvoorbeeld strategie(realisatie), beleidswijzigingen en (proces)innovatie.

Het is een probleemoplossende methodiek, die de capaciteit heeft krachtige individuele en organisatorische veranderingen te creëren. De deelnemers worden uitgedaagd om aan hun vraagstukken te werken in action learning teams.

De krachtige middelen die inherent zijn aan action learning bieden enorme kansen voor individuen, teams en organisaties om te groeien en te ontwikkelen. Deelnemers krijgen een beter begrip van zichzelf en de ander en er ontstaat een nieuwe, collectieve mindset. Investeren in een andere mindset is veel goedkoper dan investeren in nieuwe personeelsleden, systemen of machines.

Het feit dat er andere vaardigheden en rollen nodig zijn én zelfreflectie van alle betrokkenen, maakt het ontwikkelproces niet gemakkelijk. De rol van teammanager als facilitator is cruciaal in het succes van de verandering en kostenbesparing. De facilitator kan aan de slag met action learning wanneer het probleemoplossend vermogen van een team moet toenemen, met gedragsverandering als gevolg.

Doelgroep en resultaat

Geen specifieke vooropleiding nodig. Dit programma is geschikt voor iedereen die zijn of haar Action Learning vaardigheden wil ontwikkelen.

De deelnemers zullen de concepten leren achter het waarom van Action Learning, maar ook een kans krijgen om de Action Learning methodiek te ervaren als deelnemer en als coach.

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

contact

Ben jij een action learner?