Coaching 

Ontwikkelen door uit je comfortzone te stappen.

Waar lig jij wakker van? Is het een vraagstuk rond strategie? Of heb je moeite met het aansturen van je team, het verhogen van prestaties of misschien wel persoonlijk functioneren? Waar je als directeur of manager ook actief bent, uiteindelijk draait het om het ontwikkelen van je team met als doel het maximale resultaat te behalen. Dat is nogal een opgave!

Hetzelfde geldt voor de leider die willen winnen, zijn droom wil verwezenlijken en zijn doelen wil behalen. Wil jij excellente teamprestaties neerzetten?

‘Geen sporter heeft de Olympische Spelen bereikt zonder coach.’

Wanneer coaching inzetten?

Coaching is één van de meest gewaardeerde HR-instrumenten om het menselijk potentieel volledig te ontdekken en te ontwikkelen.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in verschillende methoden, waarmee o.a. de volgende competenties kunt ondersteunen en ontwikkelen:

 • Vergroten van zelfvertrouwen en zelfkennis
 • Regelmatig even relativeren na heftige situaties of gebeurtenissen
 • Het aanleren van nieuwe vaardigheden of competenties
 • Ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten
 • Voorkomen of herstellen van burn-out of stressklachten
 • Prestatiegerichter werken noodzakelijk is
 • Loopbaancoaching of begeleiding in een outplacementtraject
 • Beter inzicht krijgen in eigen functioneren, krachten en belemmeringen

Het coachtraject

Gratis oriëntatiegesprek: samen de hulpvraag, impact en een geschikte coach selecteren tijdens een gratis oriëntatiegesprek. Dit is na het 1e contact meestal nog in dezelfde week mogelijk. Als het klikt met de coach volgt de offerte, na accordering kan direct gestart worden met het coachtraject.

Trajectduur: Afhankelijk van de doelstelling kunt u rekenen op gemiddeld 6 tot 12 afspraken.

Tarieven coaching

De ALA coaches zijn onder te verdelen in 3 lniveaus. Coaches, Senior Coaches en Topcoaches. Het level van de coach en het aantal gesprekken kan men zelf bepalen.  Je wilt zoveel mogelijk doen met je budget. Dat begrijpen wij. Wij passen ons aan op jouw situatie, noodzaak en wensen.

COACH

 • Altijd een gratis oriëntatiegesprek
 • Een coach heeft tot 3 jaar ervaring met coachen.
 • Vaker gekozen door: zorginstellingen, ziekenhuizen, semi-overheidsorganisaties, non-profit organisaties en organisaties met een budget.

Het reguliere tarief van een coach kost per uur 129,00 euro excl. BTW.

SENIOR COACH

 • Altijd een gratis oriëntatiegesprek
 • Senior coaches zijn Register Action Learning Coach gecertificeerd en hebben veel ervaring als coach in diverse werkvelden.
 • Senior Coaches worden vaker gekozen door: managers, operationeel- en tactisch leidinggevenden, professionals, projectleiders, accountmanagers. etc.
 • Senior coaching is de meest gekozen optie.

Het reguliere tarief van een senior coach kost per uur 159,00 euro excl. BTW.

TOPCOACH

 • Altijd een gratis oriëntatiegesprek
 • Topcoaches zijn de hoogst gekwalificeerde action learning coaches (Master Coach Action Learning) met meer dan 10 jaar ervaring.
 • Topcoaches hebben op executive niveau in het bedrijfsleven, overheid, zorg of topsport gewerkt.
 • Topcoaches worden vaker gekozen door: directeuren en MT-leden, bestuurders, accountants, artsen, directie, advocaten, ondernemers, CFO’s, bankmedewerkers en IT-specialisten.

Het reguliere tarief van een senior coach kost per uur 199,00 euro excl. BTW.

Action learning Coaching

Samen met onze coaches zetten wij coaching in als doelgericht en gestructureerd proces, waarbij de verkregen inzichten in dit proces de gecoachte aanzetten tot effectief gedrag. Onze coaches zijn ervaren sparring partners. Zij weten als geen ander met welke vraagstukken de hedendaagse leidinggevenden en/of medewerkers geconfronteerd worden en bieden een combinatie van inspiratie, ervaring, expertise, structuur en een klankbord.

Action Learning coaching is maatwerk, want iedere vraag is uniek en daar passen wij ons coachingsaanbod op aan. Wij begeleiden je graag.

Jung Type Index (JTI) – persoonlijkheidstest

De Action Learning Academy maakt gebruik van de Jung Type Index (JTI) bij onze opleidingen, trainingen en coach programma’s. Onze Topcoaches zijn JTI-geaccrediteerd.

Resultaat: men krijgt meer inzicht in de persoonlijkheid, temperament, leerstijlen, groeimogelijkheden en groepsrollen. De inzichten zijn daarna perfect te gebruiken voor het vergroten van de samenwerkingskracht, persoonlijk- en functionele effectiviteit.

Volledige belastingaftrek voor organisaties

Kosten voor coaching van een medewerker zijn volledig belasting aftrekbaar als het bedrijf het coaching traject betaalt. Naast teruggave van de btw kunt u de kosten van het coaching traject volledig als bedrijfskosten opvoeren, zonder drempel of andere beperkingen. De bedrijfsvorm (vof, bv, nv) heeft geen invloed op de aftrekbaarheid. Investeren in medewerkers middels een coaching traject is fiscaal dus erg aantrekkelijk.

Ook bij een outplacementtraject kan het interessant zijn de kosten als bedrijf dragen, i.p.v. het meegeven van een bepaald bedrag aan de medewerker waarmee hij of zij zelf coaching inkoopt. Omdat de ontvanger van het belastingvoordeel ook verantwoordelijk is voor het juist toepassen van de kostenaftrek.

Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst en/of neem voor de actuele status van de belastingaftrek of juistheid van de informatie contact op met uw belastingconsulent, accountant of belastinginspecteur.

Ben jij een action learner? Test hier