Onderzoeksintituut

Hier vindt u alles over het eigen onderzoeksinstituut van de Action Learning Academy. Zowel studenten als organisaties kunnen op verschillende manieren participeren in Action Research (praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek).

Action research

Actieonderzoek is een sterk opkomende vorm van onderzoek in de bedrijfskunde. Wetende dat organisaties en situaties vaak moeilijk met elkaar te vergelijken zijn, is het ook lastig om een gedegen kwantitatief onderzoek te doen. Action Research onderscheidt zich van universitair onderzoek, doordat het eerder probleemgestuurd en toepassingsgericht is dan discipline gebonden. Wanneer wordt Action Research (actieonderzoek) ingezet?

  • Als er gebruik gemaakt wordt van wetenschappelijke inzichten en -methoden om een praktijkvraagstuk op te lossen
  • Als er een interventie gepleegd wordt om de gevolgen, effecten en impact daarvan te bestuderen
  • Als het praktijkgericht onderzoek wetenschappelijk te verantwoorden resultaten moet opleveren

Onderzoeksthema’s

Onze lector, docenten en studenten zijn bezig met eigen onderzoek bij organisaties, genaamd een onderzoeksthema. Een organisatie kan bij een lopend onderzoeksthema aansluiten en/of nieuw aanbieden. De geïnitieerde onderzoeksthema’s kunt u hieronder raadplegen:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Teamdynamica en samenwerking
  • Action Learning
  • Leiderschap
  • Cultuur, gedrag en mindset
  • Verandermanagement

Kenniscentrum

Het Onderzoeksinstituut van de Action Learning Academy heeft een brede kennisdatabase op diverse onderzoeksgebieden ontwikkeld en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diverse vakgebieden, doordat in het aangeboden onderwijs en onderzoek de praktijk centraal staat (Action Research).

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De Action Learning Academy is een interessante gesprekspartner voor organisaties die met een wetenschappelijke onderbouwing antwoord willen op complexe organisatievraagstukken. Dit vertaalt zich in toepassingsgericht onderzoek en ontwikkeltrajecten. Dus geen casussen, maar vanuit een wetenschappelijk aanpak met uw eigen projectgroep, oplossen van praktijkvraagstukken.

Heeft uw organisatie behoefte aan Action Research (praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek) met de bijbehorende (implementatie)adviezen? Wij zijn u graag van dienst. Voor vragen? Contact

Ben jij een action learner? Test hier