Onderzoek & advies

Hier vindt u alles over het eigen onderzoeksinstituut van de Action Learning Academy. Zowel studenten als organisaties kunnen op verschillende manieren participeren in Action Research (praktijkgericht  onderzoek). Zie ook

Action research

Actie gericht onderzoek is in de bedrijfs- en veranderkunde een sterk opkomende vorm van onderzoek. Wetende dat organisaties en hoe mensen samenwerken moeilijk met elkaar te vergelijken zijn, is het ook lastig om wetenschappelijk onderzoek te doen. Action Research onderscheidt zich van universitair onderzoek, doordat het probleemgestuurd en toepassingsgericht is.

Wanneer wordt Action Research ingezet?

  • Als er een sociaal interventies worden verlangd.
  • Als er een sociale verandering gewenst  is
  • Bij vraagstukken waarbij toepassing en implementatie van theorie en beleid aan de orde is

Onderzoeksthema’s

Onze studenten doen onderzoek bij hun eigen organisatie. We noemen dit een onderzoeksthema. Een andere organisatie kan bij een lopend onderzoeksthema aansluiten, als het onderzoek voor daar ook relevant is. De geïnitieerde onderzoeksthema’s zijn:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Teamdynamica en samenwerking
  • Action Learning Agilty
  • Leiderschap
  • Cultuur, gedrag en mindset
  • Verandermanagement

Onderzoeksmethode

Tijdens deze onderzoeksmethode wordt er niet alleen geobserveerd en geïnterpreteerd door de onderzoeker, maar neemt hij ook actief deel aan het proces. Daardoor is hij in staat om tijdig te interveniëren en daarmee een verandering teweeg te brengen. Gedurende actieonderzoek kan de nadruk liggen op de actie, de handelingen of het onderzoek zelf.

Kenniscentrum

Het onderzoeksinstituut van de Action Learning Academy heeft een brede kennisdatabase op diverse onderzoeksgebieden ontwikkeld en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diverse vakgebieden, doordat in het aangeboden onderwijs en onderzoek de praktijk centraal staat Action Research.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De Action Learning Academy is een interessante gesprekspartner voor organisaties die met praktijk gericht onderzoek antwoord willen op complexe organisatievraagstukken. Geen casuïstiek, maar vanuit een doelgerichte aanpak met een eigen multidisciplinaire samengestelde projectgroep.

Heeft uw organisatie behoefte aan Action Research praktijkgericht onderzoek met de bijbehorende adviezen? Wij zijn je graag van dienst. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Op afstand? Blijven ontwikkelen? klik hier!