• 3 juni 2020
 • 2 dagen
 • Hilversum
 • € 995,00 excl. BTW en arrangementskosten
 • / 9,0
NU AANMELDEN VOOR Action Learning Practioner

Action Learning Practitioner

Een wendbare organisatie creëren door medewerkers uit verschillende disciplines te laten samenwerken aan een thema, onderwerp of praktijkvraagstuk?

Het feit dat er meer reflectie, andere vaardigheden én verschillende rollen nodig zijn maakt het ontwikkelproces van de deelnemers niet gemakkelijk. De gedachte achter Action Learning is dat leren, doen en ervaren cruciaal zijn voor succes van groei en prestatie.

Action Learning is een instrument voor organisatieontwikkeling gericht op individuele- en collectieve verandering en in de lijn op ander gedrag medewerkers.

Action Learning als uniek trainingsconcept

Toekomstbestendige vaardigheden en ander gedrag

Gebaseerd op de eigen, vaak complexe en onzekere praktijk

Onze unieke training geeft inzicht in de Action Learning aanpak rekening houdend met de dynamiek van de onderstroom. Het helpt je bij het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen, acceptatie, creativiteit, reflectie en vaardigheden ontplooien die leiden tot een betere samenwerking. Tevens krijg je handvatten aangereikt hoe je een Action Learning Programma kunt opstellen.

Deze inspirerende training Action Learning Practitioner is dus voor iedereen die:

 • meer wil weten en begrijpen wat Action Learning kan betekenen voor de persoonlijke- en teamontwikkeling
 • een krachtige verandermethode wil inzetten bij een management- of leiderschapsprogramma
 • overwegen de training Registered Action Learning Coach te volgen.

Resultaat

Deelnemers

 • leren het principe, de visie en de aanpak van Action Learning
 • kunnen het proces en basisprincipes van Action Learning benoemen
 • krijgen de kans om de Action Learning methode te ervaren
 • kunnen een Action Learning Team samenstellen (uitgaande van diversiteit in achtergrond, ervaring en functie)
 • zijn in staat een Action Learning Programma voor de organisatie te maken
 • presenteren een actieplan

Doelgroep 

Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Dit programma is geschikt voor iedereen die zijn of haar Action Learning vaardigheden wil ontwikkelen en/of teams wil coachen. Afronding van deze training is nodig om Registered Action Learning Coach te worden.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het certificaat ‘Action Learning Practitioner’ (ALP2).

Registered Action Learning Coach (RALC)

Heb je zowel de training Action Learning Practitioner als de training Action Learning Coach afgerond, dan is het mogelijk om Registered Action Learning Coach te worden. Lees meer?

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leermethode Action Learning is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met actuele vraagstukken uit de praktijk. Vanuit een grote diversiteit aan vakgebieden en branches worden de gelouterde ervaringen gedeeld.

Online leeromgeving

Deze praktijkgerichte training wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving met up-to-date studiemateriaal, praktijkopdrachten, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, tests en filmpjes. Meer weten over onze aanpak en studiewijze  Lees hier meer

Ondersteuning online leeromgeving

Praktische handvatten direct toepasbaar in de eigen werkpraktijk

Opgenomen in de volgende registers

Registerleraar: deze training is opgenomen in het Registerleraar onder nummer: 00701-03863
Herregistratie Schoolleidersregister PO. De leergang ‘Action Learning Practitioner’ is gecertificeerd door het Schoolleiders-register PO (register herregistratie). Deelthema’s ‘Omgaan met verschillen als team’, ‘Omgaan met verschillen en samenwerking’ en ‘Omgaan met verschillen vertaald naar de organisatie’ van het professionaliserings-thema ‘Omgaan met verschillen’ en onderdeel kan uitmaken van uw ontwikkeling op de thema’s via formeel leren.

SRPO_vignet_kleur_herregistratie

 

IRALPRO Opgenomen in het International Register Action learning Professionals en onderdeel van het certificeringstraject Registered Action Learning Coach.


Maatwerk & incompany

Deze training is zeer geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens worden aangeboden.

CORONA-CRISIS? WIJ BIEDEN VIRTUAL CLASSROOMS