• 10 februari 2020
 • 2 dagen
 • Hilversum
 • € 995,00 excl. BTW en arrangementskosten
 • / 9,0
NU AANMELDEN VOOR Action Learning Practioner

Action Learning Practitioner

De training Action Learning Practitioner is voor diegene die meer willen weten en begrijpen van de fundamentals en de kracht van Action Learning.

Uitdaging? Wendbaar teams creëren waarbinnen medewerkers uit verschillende portefeuilles samenwerken aan een thema, onderwerp of praktijkvraagstuk.

Het feit dat er meer zelfreflectie, samenwerkende vaardigheden én rollen nodig zijn maakt het ontwikkelproces van alle betrokkenen niet gemakkelijk. De gedachte van Action Learning is dat leren, doen en ervaren cruciaal zijn in het succes naar leren en presteren.

Deze training geeft inzicht in de Action Learning aanpak, helpt je met het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen, creativiteit, zelfreflectie en samenwerkende vaardigheden. Ook geeft de training handvatten hoe je een Action Learning Programma kunt opstellen.

Deze inspirerende training Action Learning Practitioner is dus voor deelnemers die:

 • meer willen weten en begrijpen wat Action Learning (AL) kan betekenen voor persoonlijke- en teamontwikkeling
 • een krachtige methode en instrumenten willen inzetten bij een verander- of leiderschapsprogramma
 • overwegen de training Certified Action Learning Coach te volgen.

Action Learning is een uitgelezen leerfilosofie voor organisatieontwikkeling, gericht op individuele- en collectieve verandering en in het verlengde daarvan op verandering van gedrag in teams.

Action Learning als uniek trainingsconcept

Toekomstbestendige vaardigheden en gedrag

Gebaseerd op de eigen, vaak complexe en onzekere praktijk

Resultaat

De deelnemers

 • leren de Action Learning concepten, visie en instrumenten
 • kunnen het proces en grondprincipes van Action Learning benoemen
 • krijgen de kans om de Action Learning methodiek te ervaren
 • kunnen een Action Learning Team samenstellen (omgaan met diversiteit en verschillen)
 • zijn in staat een Action Learning Programma voor de organisatie te maken
 • presenteren een actieplan

Doelgroep 

Geen specifieke vooropleiding nodig. Dit programma is geschikt voor iedereen die zijn of haar Action Learning vaardigheden wil ontwikkelen en/of zelfsturende teams wil coachen. Ook is afronding van deze training nodig om Register Action Learning Coach te worden.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het certificaat ‘Action Learning Practitioner’.

Register Action Learning Coach (RALC)

Heb je zowel de training Action Learning Practitioner als de training Action Learning Coach afgerond, dan  is het mogelijk om Register Action Learning Coach van de Action Learning Academy te worden. Lees meer?

Studiewijze Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leerfilosofie Action Learning is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met actuele vraagstukken uit de praktijk.

Online leeromgeving

Deze praktijkgerichte training wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving (up-to-date studiemateriaal, praktijkopdrachten, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, tests en filmpjes). Meer weten over onze aanpak en studiewijze  Lees hier meer

Ondersteuning online leeromgeving

Praktische inzichten direct toepasbaar in de eigen werkpraktijk

Herregistratie

Registerleraar: deze training is opgenomen in het Registerleraar onder nummer: 00701-03863
Herregistratie Schoolleidersregister PO. De leergang ‘Action Learning Practitioner’ is gecertificeerd door het Schoolleiders-register PO (register herregistratie). Deelthema’s ‘Omgaan met verschillen als team’, ‘Omgaan met verschillen en samenwerking’ en ‘Omgaan met verschillen vertaald naar de organisatie’ van het professionaliserings-thema ‘Omgaan met verschillen’ en onderdeel kan uitmaken van uw ontwikkeling op de thema’s via formeel leren.

SRPO_vignet_kleur_herregistratie

 

ICF International Coach FederationDe ICF heeft deze training 16 CCE punten toegekend.


Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de trainingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden.

Ben jij een action learner? Test hier