• 11 februari 2021
 • 8 dagen
 • regio Hilversum
 • € 2.995,00 BTW-vrij.
  Zie investering.
DIRECT INSCHRIJVEN

Professioneel Leidinggeven

Krachtig in verbindend leiderschap | post HBO 

Als leidinggevende is het belangrijk om hoofd, hart en handen te gebruiken. In de praktijk is er echter meer nodig. Je zit met je team, afdeling of organisatie middenin een veranderproces of cultuurverandering.

Het moet anders, beter, sneller of flexibeler. Je weet je wat je wilt. Maar dan komt de vraag: hoe krijg je mensen mee? Ontdek tijdens deze inspirerende opleiding hoe je leiding geeft aan gedragsverandering.

Leidinggeven aan de onderstroom

Verandermanagement en psychologie

Je oefent veel met ervaren trainers en deelnemers, zodat je de nieuwe inzichten en vaardigheden direct in de praktijk toepast, bijvoorbeeld omgaan met onzekerheid, houden van slechtnieuwsgesprekken, functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Tijdens dit inspirerende leiderschapsprogramma word je uitgedaagd om jouw manier van samenwerken, managen, leiden en coachen verder te ontwikkelen. In korte tijd weet je toepasbare kennis te koppelen aan je eigen praktijk en dit met je team meetbaar te maken. Via deze praktische opleiding ontwikkel jij je tot de professionele leidinggevende die zijn doelen samen met het team bereikt.

Resultaat

 • Je vergroot je kennis en inzicht in het vakgebied van de psychologie
 • Je bent in staat mensen beter in te schatten en effectiever te handelen
 • Je bent in staat gedrag van mensen te observeren, te analyseren en positief te beïnvloeden
 • Je leert de psychologische processen signaleren op verschillende organisatiegebieden
 • Je vergroot je leiderschap door de balans tussen taakgerichte en mensgerichte aspecten
 • Je invloed groeit doordat je mensen en processen in beweging krijgt
 • Je leert het potentieel van je medewerkers en/of collega’s beter te benutten
 • Je leert vanuit vertrouwen leiding te geven aan groepsprocessen
 • Je bent in staat om in situaties van verzuim, weerstand, conflicten en verandering een verbinding te maken met alle stakeholders in het veld
 • Je bent in staat organisatieverandering vanuit menselijk perspectief te benaderen

Praktijkopdracht & certificaat

De deelnemers werken gedurende de opleiding aan praktijkgerichte eindopdracht, waarin de opgedane kennis en inzichten toepast worden op de organisatie en reflecteert je op je eigen ontwikkeling.

Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je het post HBO certificaat ‘Professioneel Leidinggeven’.

Aanpak Actieleren

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leermethode Actieleren is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Merk je dat oude gewoontes ongemerkt weer binnen sluipen en wil je de eerder opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten. Zij delen nieuwe inzichten, ervaringen en leerwensen en geven praktische handvatten mee om deze te verbinden en te borgen aan de dagelijkse praktijk.

Voor wie?

Deze inspirerende training  is bedoeld voor leidinggevende, managers, professionals, schoolleiders, consultants, projectleiders, salesmanagers en ondernemers.

Vooropleiding

Om te in te kunnen schrijven voor dit programma op is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring gewenst.

Herregistratie Schoolleidersregister PO

Herregistratiewaarde 100%

Deze leergang is in het kader van de herregistratie dekkend bevonden bij het thema: ‘Persoonlijk Leiderschap’ , Wildcard, en bij de deelthema’s: ‘Organisatie van de school’, ‘HR-beleid’ en ‘Bedrijfsvoering, Financiën en Huisvesting’ uit het thema ‘ Regie en Strategie’ en het deelthema ‘Omgaan met verschillen als team’ en ‘Omgaan met verschillen en samenwerking’ uit het thema ‘Omgaan met verschillen’. Lees hier meer

Maatwerk & incompany

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de opleidingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden. Wil je meer informatie?

contact