• 14 oktober 2020
 • 13.00 - 16.30 uur
 • Regio Hilversum. Ook online via Virtual Classroom beschikbaar met switchgarantie
 • € 95,00 excl. BTW
HIER INSCHRIJVEN

MASTERCLASS MINDFUL LEIDERSCHAP
bewuster & vitaler
 

Gun jezelf die eerste stap. Ontwikkel meer compassie, veerkracht en vitaliteit om beter te kunnen omgaan met de uitdagingen in je leven, je rol van leidinggevende en in je organisatie!

Minder in je hoofd, en minder zelfkritiek en hoge eisen stellen aan jezelf? Wil je beter voor jezelf gaan zorgen? Wil je leren bewust om te gaan met gevoelens, zodat ze je niet in beslag nemen?⁣ Wil je onder druk blijven samenwerken en presteren, en wil je gelijktijdig je bevlogenheid en plezier in je werk willen behouden? Dan moeten de ratio, de emotie en de praktijk met elkaar verbonden zijn.

Het is een uitdaging om te dealen met de constante stroom van veranderingen, het gevoel dat de werkdruk toeneemt, de hoge eisen die aan je worden gesteld waardoor je stress ervaart. Het omgaan met deze ‘eisen’ vergt veel van jezelf en je medewerkers. Inhoud doet ertoe maar mensen maken het verschil.

In deze masterclass kom je meer te weten over het ontsnappen aan de automatische piloot. Maar ook het belang van schakelen tussen actie en reflectie tussen doen en zijn.

Mindful zijn houdt in dat je iets met aandacht doet. Het verandert onze manier van kijken, ervaren en betekenis geven. Het onderzoeken van ervaringen en patronen en het loslaten daarvan.

Mindful leiderschap zorgt ervoor dat teams en organisaties beseffen waar ze mee bezig zijn. Daarvoor moeten ze leren schakelen tussen handelen en gedachtegang. Daarnaast is het van belang met een open mind (zonder oordeel) te onderzoeken wat nodig is en uit te vinden wat het beste werkt (acceptatie op het probleem en de mogelijke oplossing)

Bewezen verbetering

Uit neuro-onderzoek blijkt dat wijsheid en leiderschap worden bevorderd door even stil te staan, bewust zijn van het hier en nu. Ontwikkel je een antenne voor wat er om je heen gebeurt en hoe je daar zelf mee omgaat. Meer oog voor wat er echt aan de hand is met mensen en meer open staan voor wat er uit de omgeving wordt gevraagd leidt tot bewuster en veerkrachtiger leidinggeven.

Om verantwoordelijkheid te kunnen nemen zijn tegenwoordigheid van geest en compassie (vertrouwen, een veilig gevoel geven) belangrijke leiderschapsprincipes. Deze masterclass is gebaseerd op de beste inzichten uit mindfulness, positieve psychologie, neurowetenschap, sport, bedrijfskunde en onderzoek.

Laat je minder meeslepen door emoties en gedachtestroom

Beter luisteren naar jezelf en anderen

Vitaler en zelfbewuster worden

De inzichten van deze masterclass leiden tot verbetering van capaciteiten, die cruciaal zijn voor krachtig leiderschap: veerkracht, het vermogen tot samenwerken, en het vermogen om te leiden in complexe omstandigheden.

Programma

 • Welkom & kennismaking
 • Mindful & wetenschap
 • Zet je ego aan de kant en leiderschap op basis van mindful waarden
 • Omgaan met perfectionisme, hoog-sensitiviteit, prikkels van buitenaf
 • Zelfcompassie tegenover zelfkritiek
 • Veerkracht, rust, focus en vitaliteit
 • Meer grip op gedachten, gevoelens en emoties
 • Mindful leiden van jezelf en teams
 • Een plan om mindful leiderschap te integreren in je functie, dagelijkse leven en handvatten om je te blijven ontwikkelen.

Resultaat

Je krijgt in een sneltreinvaart kennis en praktische inzichten vanuit de mindfulness. Je ontdekt welke kwaliteiten en aandachtspunten je als leider nodig hebt en je leert effectiever om te gaan met (werk)druk en stress.

Je weet compassie, veerkracht en vitaliteit in te zetten om beter te luisteren naar jezelf, anderen en kunt privé-werkbalans meer in balans houden.

Voor wie?

Deze masterclass is speciaal ontwikkeld voor bestuurders, ondernemers, managers, professionals en leidinggevenden die hun leiderschap meer vanuit compassie, veerkracht en vitaliteit invulling willen geven.

Ben je op zoek naar praktische handvatten en/of wil je je kennis opfrissen met de laatste mindfulness inzichten, dan is deze inspirerende masterclass zeker iets voor jou.

Docent Paul van der Velde

Paul van der Velde (1959) is sinds 1991 trainer/coach in communicatie, management en veranderingsprocessen. Hij heeft o.a. de geavanceerde snelleesmethode ‘SmartReading®’ ontwikkeld. Paul deed diverse studies op het vlak van mentale- en emotionele ontwikkeling en is internationaal gecertificeerd trainer. Hij leert je hoe jij je mentale bewustzijn en emotionele onderbewustzijn stuurt.

Zijn persoonlijke missie is een bijdrage leveren in de ontwikkeling van andere mensen. Van der Velde heeft diverse publicaties op zijn naam staan en was meerdere malen gastspreker in programma’s als Man bijt hond, KRO’s ontbijtshow, RTL-live, Business Class en het Jeugdjournaal.

Certificaat

Na afronding van de leergang ontvang je van de Action Learning Academy, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, het certificaat ‘Masterclass Mindful Leiderschap.

Action Learning masterclass

Deze masterclass maakt onderdeel uit van een kwalitatief hoogwaardig Action Learning aanbod. Action learning is een dynamisch en krachtig leerconcept dat zich richt op het vergroten van het verandervermogen van individuen, teams en organisatie(s) door te werken aan reële praktijkvraagstukken. Hierbij worden leiderschap, samenwerking en gedragsverandering verbonden. De opbrengsten:

 • Inspirerende colleges op master-niveau die organisatie doelen dichterbij brengt en tegelijkertijd je kennis, vaardigheden en inzichten complementeert of actualiseert.
 • Direct voordeel in de praktijk: je leert inzichten om te zetten in relevante actie op de werkvloer
 • Vol interactie, discussie en meningsvorming met deelnemers uit diverse specialismen
 • De masterclasses zijn specialistische trainingen; ze worden verzorgd door topdocenten die bekendheid genieten in het werkveld.
 • Verbreding en intensivering van jouw netwerk
 • Life Long Learning

Blijf up to date is de uitdaging die wij onze studenten en alumni meegeven tijdens en na het afronden van de studie of training. De Action Learning Academy biedt de student en alumni verschillende mogelijkheden om kennis en vaardigheden door te ontwikkelen en te netwerken.

Groepsgrootte, locatie en duur: 6 – 30 deelnemers, Hilversum van 13.00-16.30 uur

Investering

 • € 95,00 excl. BTW, all-in (incl. arrangementskosten: onbeperkt koffie, thee, fris en water)
 • Inclusief officieel ALA-certificaat

De investering die je maakt in dit programma zal het waard zijn. Je hebt tools en inzichten ontvangen die je direct kunt inzetten in jouw praktijksituatie.

Betaalwijze: Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de masterclass.

Annuleringsregeling

 • Langer dan 2 maanden voor de start, worden geen kosten in rekening gebracht.
 • Tussen 1 maand en 14 dagen voor de start, wordt 50% in rekening gebracht.
 • Korter dan 14 dagen voor de start, wordt 100% in rekening gebracht. Uiteraard kun je je altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

MAATWERK & INCOMPANY

Impactvolle trainingsprogramma’s in jouw organisatie

Cursussen, programma’s of leertrajecten samen organiseren die teamwork stimuleren en medewerkers verbinden?

Wij bieden een uniek leer- en verandertraject waarbij we individueel-, team- en organisatieontwikkeling bij elkaar brengen via een effectieve manier van action learning coachen en begeleiding.

Op afstand? Blijven ontwikkelen? klik hier!